Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Mας εκβιάζουν τα λαμόγια του eurogroup,αν δεν γίνει το μεσοπρόθεσμό δεν έχει λεφτά


Μετά από την μαραθώνια σύσκεψη που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας το Eurogroup κατέληξε: Χωρίς μεσοπρόθεσμο και συναίνεση 5η δόση δεν παίρνετε!

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Zαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την λήξη του συνεδρίου, όρος για την 5η δόση είναι...
η ολοκλήρωση του έργου της Βουλής σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών, η δόση θα εκταμιευθεί στις αρχές Ιουλίου, ενώ το ίδιο διάστημα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Το Eurogroup αναφέρθηκε για πρώτη φορά επίσημα και στην ανάγκη πολιτικής συναίνεσης, που σύμφωνα με το ανακοινωθέν είναι αναγκαία, προκειμένου να διασφαλιστεί η αυστηρή και ταχεία εφαρμογή του.

Εν τω μεταξύ, μετά το Eurogroup πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών του G7, κατά την διάρκεια της οποίας ο Λευκός Οίκος επανέλαβε: Στηρίξτε την Ελλάδα.

Όπως εξήγησε ο Τίμοθι Γκάιντνερ πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα δημιουργήσει πρόβλημα και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., ενώ θα έχει επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ίδιο είχε υποστηρίξει πάντως και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, στην συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου