Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ατελείωτο θρίλερ με δόση, μέτρα και Μεσοπρόθεσμο


Ατελείωτο θρίλερ με δόση, μέτρα και Μεσοπρόθεσμο

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ πολιτική ζει εφέτος το καλοκαίρι θρίλερ διαρκείας. Ακόμη και ο Αλφρεντ Χίτσκοκ θα ζήλευε τις δικές μας αγωνιώδεις πολιτικές μέρες και νύχτες. Οι οποίες φαίνεται να είναι ατελείωτες, καθώς τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο, οι διεθνείς πιέσεις είναι μόνιμες και το εσωτερικό μέτωπο διαταραγμένο, σε κατάσταση νευρικής κρίσης, κλονισμένο και ανισόρροπο, έτοιμο...
για τις πιο απίθανες εξελίξεις. Πριν από δύο εβδομάδες ζήσαμε το απόλυτο πολιτικό εκκρεμές. Από την κυβέρνηση συνεργασίας Παπανδρέου- Σαμαρά περάσαμε στη «συγκυβέρνηση» Παπανδρέου- Βενιζέλου και έκτοτε βιώνουμε την απόπειρα αναστήλωσης μιας ετοιμόρροπης εξουσίας, η οποία για την ώρα καταφέρνει να ανταποκριθεί στις διεθνείς πιέσεις και παρά τις αντίθετες προβλέψεις, εξασφαλίζει νέα ισορροπία με τους ξένους.

O νέος υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, κατά γενική ομολογία, έδρασε απολύτως κατευναστικά στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο, μετά το σοκ της υποτιθέμενης συγκυβέρνησης και της «παραίτησης» Παπανδρέου. Η ομιλία του στη Βουλή ήταν άκρως επιτυχημένη. Είχε καιρό το Κοινοβούλιο να ακούσει λόγο μεστό και ολοκληρωμένο. Απέδωσε με ακρίβεια τόσο το οικονομικό όσο και το πολιτικό πρόβλημα και μαζί ανύψωσε τη διασωστική προσπάθεια σε πατριωτικό καθήκον και γλύκανε, έστω προσωρινά, το πικρό ποτήρι που το κυβερνών κόμμα είναι αναγκασμένο να πιει ως την τελευταία σταγόνα.

Κατά τα ψέματα, όσο κι αν εξοργίζονται οι πολλοί δελφίνοι και υποδελφίνοι του ΠαΣοΚ, ο ανασχηματισμός απεδείχθη λυτρωτικός και συσπειρωτικός για το κυβερνών κόμμα. Εκεί όπου όλα έμοιαζαν χαμένα, η μηχανή ηλεκτροδοτήθηκε ξανά, η ψήφος εμπιστοσύνης προσέθεσε ενέργεια και ανανέωσε τον πολιτικό χρόνο της. Η πρώτη επαφή, ωστόσο, του νέου υπουργού Οικονομικών με τους ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες υπήρξε τραυματική, τα σχόλια περίσσεψαν στον διεθνή Τύπο και οι πιέσεις απεδείχθησαν βασανιστικές ακόμη και για τον ανθεκτικό στις κακουχίες και πολιτικά έμπειρο Ευάγγελο Βενιζέλο.
tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι ΨΕΥΤΕΣ και οι ΚΛΕΦΤΕΣ για λιγον καιρο χαιρονται. Αν ηταν με το << καλο λεγειν >>, να διορθωνονταν τα χαλια μας, τοτε αντι για γιατρους στα νοσοκομεια θα στελναμε τους πολιτικους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή