Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

MIA ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΘΕ 50 ΛΕΠΤΑ!



«Κρατούσαν και οι τέσσερις μαχαίρια και σιδηρολοστούς. Μπήκαν στο μαγαζί και έσπασαν τα τζάμια. Πρόλαβα και φώναξα βοήθεια. Τέσσερις πελάτες του καταστήματος που βρίσκονταν στον ημιώροφο άκουσαν τις φωνές και τη φασαρία, και τους κυνήγησαν».

O 22χρονος Αχάτ από το Αφγανιστάν εργάζεται ως υπάλληλος σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, στην οδό Περγάμου 23 στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών και προχθές το βράδυ βρέθηκε αντιμέτωπος με συμμορία κακοποιών που τον απείλησαν για να αρπάξουν τα χρήματα από το ταμείο. Ο 22χρονος είναι ένα από τα θύματα των 15 ληστειών που έγιναν μέσα σε ένα 12ωρο στην Αττική.

Μία ληστεία ανά περίπου 50΄ καταγράφηκε από το απόγευμα της Δευτέρας έως τα ξημερώματα χθες, δημιουργώντας...
νέο ρεκόρ ληστειών. Θύματα ήταν κυρίως περαστικοί, οι οποίοι δέχθηκαν επιθέσεις ενώ περπατούσαν σε δρόμους της Αθήνας, δύο οδηγοί ταξί από δράστες που προσποιήθηκαν τους πελάτες και τους παρέσυραν σε απομονωμένα σημεία της πόλης, καθώς και ιδιοκτήτες και υπάλληλοι περιπτέρων, ψιλικατζίδικων και άλλων καταστημάτων. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένας οδοντίατρος στη Μάνδρα, ο οποίος έπεσε θύμα ενόπλων την ώρα που στο ιατρείο βρισκόταν ένας πελάτης του με το 6χρονο αγοράκι του. Θύμα των ληστών έπεσε και ο ασθενής. Οι ληστές χτύπησαν από κεντρικές περιοχές της Αθήνας, μέχρι το Νέο Ηράκλειο, το Αιγάλεω, τις Αχαρνές, τη Μάνδρα, τα Καλύβια και το Κορωπί.


Τρεις επιδρομές

Το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας όπου εργάζεται τα δύο τελευταία χρόνια ο 22χρονος Αφγανός Αχάτ ανήκει σε μετανάστη από το Μπανγκλαντές και βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τον σταθμό του Μετρό, στη στάση Αττική. Σε ένα μόλις εξάμηνο έχει δεχθεί ήδη τρεις επιδρομές από διαρρήκτες και ληστές.

«Η ώρα ήταν περίπου 9 το βράδυ. Ημουν μόνος στο ταμείο, ενώ στον ημιώροφο βρίσκονταν πελάτες καθώς υπάρχει σύνδεση με το Διαδίκτυο. Οι ληστές νόμιζαν ότι ήμουν μόνος και γι΄ αυτό αποτράπηκαν τα χειρότερα. Τουλάχιστον δεν υπήρχε τραυματισμός», περιγράφει ο Αχάτ.

Την ώρα που έγινε η ληστεία στην οδό Περγάμου κυκλοφορούσαν περαστικοί και τα περισσότερα από τα καταστήματα στον ίδιο δρόμο ήταν ανοιχτά. Πρώτα μπήκε ο ένας από τους δράστες. «"Μη μιλάς, μου είπε απειλητικά, "δώσε τα λεφτά". Δεν φορούσε κουκούλα, ούτε είδα να κρατάει όπλο και στην αρχή πάνω στη σύγχυση δεν κατάλαβα τι γινόταν. Αμέσως μετά μπήκαν και οι άλλοι τρεις συνεργοί του. Φώναξα βοήθεια. Κατέβηκαν τότε τέσσερις πελάτες και κατάφεραν να τους διώξουν. Εγινε φασαρία και έφυγαν με ένα αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει κοντά. Μεταξύ τους μιλούσαν αλβανικά».

Με Καλάσνικοφ έκλεψαν γιατρό και ασθενή

ΜΠΡΟΣΤΑ στα μάτια ενός 6χρονου αγοριού που συνόδευε τον πατέρα του στο οδοντιατρείο εκτυλίχθηκε η ληστεία με δράστη έναν κουκουλοφόρο που σημάδευε τα θύματά του με βαρύ όπλο- δεν αποκλείεται με Καλάσνικοφ.

Το οδοντιατρείο βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της περιοχής της Μάνδρας. Ηταν ανοιχτό προχθές, στις 10 το βράδυ, καθώς ο οδοντίατρος είχε έκτακτο περιστατικό. «Το χειρότερο είναι ότι η σκηνή βίας έγινε μπροστά στον 6χρονο γιο του πελάτη μου. Είναι φοβερό σοκ για ένα παιδί.

Το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι ότι τουλάχιστον δεν υπήρξαν τραυματισμοί».

Ο ασθενής, όπως περιγράφει ο οδοντίατρος, καθόταν στην οδοντιατρική καρέκλα και ακριβώς δίπλα του στεκόταν ο γιος του. «Ο δράστης μάς αιφνιδίασε. Ξαφνικά τον είδαμε μπροστά μας να μας σημαδεύει και τους τρεις με το όπλο του.

Μας ζήτησε λεφτά». Ο πελάτης έτυχε να μην έχει μαζί του χρήματα. Εγώ ακολουθώντας τις οδηγίες του, άφησα όσα χρήματα είχα στο πάτωμα.

Αγριεμένος ζήτησε και άλλα.

Του είπα ότι δεν είχα. Τελικά μας πήρε τα κινητά και έφυγε.

Τόσα χρόνια που δουλεύω, δεν μου έχει ξανατύχει τόσο ακραίο περιστατικό».
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου