Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Αργα το κατάλαβες λαμόγιο!Τόμσεν: Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους φόρους

Τόμσεν: Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους φόρουςΔεν υπάρχουν περιθώρια για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στην Ελλάδα, παραδέχτηκε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, σε συνέντευξη που έδωσε μέσω τηλεδιάσκεψης, αμέσως μετά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που ενέκρινε την συμμετοχή στο δανειακό πρόγραμμα της χώρας μας, με 28 δισ. ευρώ για τέσσερα έτη.

Ο κ.Τόμσεν σημείωσε, παράλληλα, ότι δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για αποκλίσεις από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, προειδοποιώντας...
για τον κίνδυνο να καταστεί το χρέος μή βιώσιμο.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας ανέρχεται στα 165 δισ. ευρώ εώς το τέλος του 2014 και εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι πιθανή η επιστροφή της χώρας μας στις αγορές για δανεισμό, το 2015.
"Η γενική αίσθηση είναι πως ο κίνδυνος για την Ελλάδα έχει μειωθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως υπάρχει περιθώριο αποκλίσεων στην εφαρμογή του νέου προγράμματος της χώρας, καθώς το χρέος παραμένει σε υψηλά επίπεδα", σημείωσε. "Τυχόν καθυστερήσεις στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα", πρόσθεσε ο κ.Τόμσεν.
Αναφέρθηκε, δε, κυρίως στη βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, στην περικοπή των δαπανών και στον περιορισμό του δημόσιου τομέα.
Το ΔΝΤ αναθεώρησε επίσης την πρόβλεψη που είχε κάνει τον Δεκέμβριο για τον ρυθμό ανάπτυξης, αναφέροντας ότι η ελληνική οικονομία "πρόκειται μέσα στο 2013 να εξέλθει από την ύφεση", έστω και αν "ο ρυθμός ανάπτυξης δεν θα αποκλίνει πολύ από τον μηδενικό".
Για το 2012 το ΔΝΤ προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα κυμανθεί στο -4,8%.

 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου