Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Στα όρια τους οι Έλληνες


Ποιοι σκοτώνουν ή οπλίζουν το χέρι του λαού μας;
apognosi1Χαρακτηριστικά τραγωδίας λαμβάνει όλο και περισσότερο, μέρα με την ημέρα η καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη. Τραγωδίες που επαναλαμβάνονται απ' άκρον είς άκρον της Ελλάδας, με θύματα ή θύτες απλούς καθημερινούς Έλληνες, οι οποίοι δεν ξέρουν πώς να συνέλθουν...
από τις απανωτές σφαλιάρες που τρώνε, την μία μετά την άλλη σε κάθε επίπεδο.
 Και πολλές φορές ξεπερνούν τα όριά τους, προβαίνοντας σε πράξεις απελπισίας. Όπως η περίπτωση του 70χρονου, που χτες το πρωί μπήκε ένοπλος στην ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής και πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα, τρομοκρατώντας υπαλλήλους και φορολογουμένους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο.
Από τα πυρά δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί
"Κρυφτήκαμε στην ταράτσα, πυροβολούσε συνέχεια. Είχαμε επικοινωνία με την αστυνομία", ανέφερε υπάλληλος της εφορίας στην Αγία Παρασκευή. Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια παραμονής του στο εσωτερικό της υπηρεσίας ο ένοπλος δεν απείλησε κάποιον από τους παρευρισκόμενους.
Χαρακτηριστικό της ψυχοσύνθεσής του, η οποία τον είχε κάνει να ξεπεράσει μεν τα όριά του, αλλά χωρίς να θέλει να κάνει κακό σε κάποιο άνθρωπο, είχε ως... στόχο το κτήριο της εφορίας, κατηγορώντας αυτό για όσα του συμβαίνουν. Όπως μαθεύτηκε, στον 70χρονο είχε πάει... κατασχετήριο του σπιτιού του, λόγω χρεών!
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στη ΔΟΥ κατάφεραν να τον ηρεμήσουν και να παραδώσει το όπλο. Τέτοιου είδους περιστατικά, όπως όλοι καταλαβαίνουν, είναι αποτελέσματα μίας κοινωνίας που κυριολεκτικά... βαράει διάλυση.
Όταν 70χρονοι άνθρωποι οδηγούνται σε τέτοιες πράξεις, όταν άνεργοι κρατούνε σε ομηρία συναδέλφους τους - όπως το περιστατικό που είχαμε πριν λίγες εβδομάδες στην Κομοτηνή- είναι σαφές ότι υπάρχουν ζητήματα. Ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το... ξεζούμισμα του Έλληνα πολίτη από μία συγκεκριμένη δράκα συμφερόντων.
Κάποιοι στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, διαλύουν την ελληνική κοινωνία. Τι θα είναι το επόμενο που περιμένουμε; Αυτοπυρπολήσεις δανειοληπτών μέσα σε τράπεζες; Δολοφονίες δικαστικών επιμελητών που πάνε να κατάσχουν σπίτι; Κανείς δεν ξέρει ακόμη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα πράγματα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Αλλά δεν είναι μόνο ο 70χρονος, που στην απελπισία του θέλησε να... πάρει το αίμα του πίσω πυροβολώντας κατά των τοίχων της εφορίας. Είναι και η 81χρονη που πριν λίγες ημέρες βγήκε στην αυλή του σπιτιού της, κάθισε σε μια καρέκλα και, αφού λούστηκε με εύφλεκτο υγρό, αυτοπυρπολήθηκε! Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στις Βαρές Ζακύνθου.
Μη μπορώντας να πιστέψει στα μάτια του ο γιος της, μόλις βρήκε τη μητέρα του απανθρακωμένη, ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Όπως αναφέρουν ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπερήλικας είχε προσχεδιάσει την πράξη της. Άφησε σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι ήθελε να πεθάνει για να μην είναι βάρος στα παιδιά της.
Τόσες ενοχές τόση δυστυχία, μαζεμένη σε λίγες γραμμές. Τόση απόγνωση στην οποία κάποιοι έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό.
Και δεν τελειώνει η σχετική ειδησεογραφία των ημερών σε αυτά τα περιστατικά.
Επίσης χτες ένας νεαρός άντρας, κυριολεκτικά φούνταρε στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα, μεταξύ της πύλης Ε-7 και Ε-8, με το ΙΧ αυτοκίνητο του. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί, ενώ ο νέος άνδρας βρισκόταν στο χώρο του λιμανιού από πολύ νωρίτερα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν τον οδηγό του αυτοκινήτου να ανοίγει τα τζάμια και να πατάει γκάζι, φωνάζοντας "άντε γεια".
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του λιμενικού σώματος και δύτες που ερεύνησαν την θαλάσσια περιοχή, ανασύροντας περίπου μία ώρα αργότερα τον οδηγό του αυτοκινήτου νεκρό.
“Άντε γειά” ήταν ο χαιρετισμός του απηυδισμένου ανθρώπου σε όλα όσα τον έφεραν στο σημείο που τον έφεραν.
Οι αυτοκτονίες έχουν σημειώσει κατακόρυφη αύξηση στην χώρα μας, από την στιγμή που τις τύχες του λαού, ανέλαβε η... γνωστή Τρόικα. Έγραφα πριν από ενάμιση χρόνο μέσα από τον Κορυδαλλό: “Αμέσως μετά, η σημερινή κυβέρνηση έκανε στροφή 180 μοιρών, παίρνοντας μερικά από τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί στην χώρα μας. Και μοιάζουν μάλιστα έτοιμοι οι «σοσιαλιστές» να προχωρήσουν στην προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το οποίο είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Επιζητώντας πάνω απ' όλα την ικανοποίηση ενός συγκεκριμένου αιτήματος. Την ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί «ανταγωνιστική».
Τι σημαίνει στην ουσία αυτό; Δεδομένου μάλιστα του ότι δεν έχουμε βαριά ή υψηλής τεχνολογίας βιομηχανία, ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να ομοιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο με τους σκλάβους των τριτοκοσμικών χωρών, όπου οι «πολυεθνικές» έχουν μεταφέρει τις παραγωγικές τους μονάδες.
Θα πρέπει δηλαδή να προχωρήσουμε σε κάποιου είδους «κανιβαλισμό» έναντι των πιο αδυνάτων κομματιών της κοινωνίας μας, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις «διεθνείς αγορές». Δεν γνωρίζω αν είναι δυνατόν να το αποφύγουμε - όσο τουλάχιστον επιμένουμε να παίζουμε μέσα στα όρια που άλλοι έχουν χαράξει για εμάς.”
Είμαστε σε αυτό ακριβώς το στάδιο του κανιβαλισμού. Γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που χάνονται, που καταστρέφουν την ζωή τους πυροβολώντας εναντίον κτηρίων, που αυτοπυρπολούνται και που πηδάνε στα λιμάνια, με αυτοκίνητα τις δόσεις των οποίων ίσως να μην έχουν ακόμη ξεπληρώσει δεν είναι... θύματα της τύχης. Ούτε απλά αδύναμοι χαρακτήρες.
Είναι το αποτέλεσμα της κανιβαλλιστικής κοινωνίας την οποία η Τρόικα, με την χρήση των ντόπιων συνεργατών της προσπαθεί να χτίσει. Αυτοί πού κόβουν το επίδομα της ανεργίας, επειδή έχουμε περισσότερους άνεργους, αυτοί που δεν αφήνουν ούτε μία αχτίδα φωτός στους υπερήλικες, είναι αυτοί που όπλισαν την καραμπίνα του 70χρονου, αυτοί που έβαλαν φωτιά στην 81χρονη, αυτοί που πάτησαν το γκάζι του αυτόχειρα στον Πειραιά. Απλά πράγματα σταράτα. Όλα τα παραπάνω περιστατικά είναι δολοφονίες. Όπως δολοφονίες είναι και όλες οι κατεστραμμένες ζωές.
Εκεί ψηλά στα υπουργεία και στο καφενείο της βουλής κάποιοι έχουν ευθύνες. Όπως ευθύνες έχουν και αυτοί οι οποίοι δεν αντιδρούν.  Δεν πρόκειται περί “λαϊκισμού” πρόκειται περί ωμής πραγματικότητας. Η κοινωνία διαρρηγνύεται, οδηγείται στα άκρα της, ακρωτηριάζεται από τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν, οι παραπάνω να μετασχηματίσουν την ελληνική κοινωνία.
Ο Έλληνας όμως κάποια στιγμή θα αντιδράσει. Γιατί δεν είναι προτεστάντης, να πιστεύει ότι αρκεί να αποταμιεύει για να πάει στον παράδεισο. Γιατί έχει άλλου είδους συνείδηση και όχι την απόλυτα ατομικιστική των “προοδευμένων” ευαγγελιστών. Γιατί δεν θα δεχθεί να υποφέρει για πολύ ακόμη καιρό ο παππούς και η γιαγιά του. Και αλλοίμονο στους άτυχους που θα βρεθούν μπροστά του, όταν θα σταματήσουν να μπαίνουν 70χρονοι με καραμπίνες στις εφορίες. Και αντ' αυτού θα είναι 30χρονοι...
Δημήτρης Παπαγεωργίου

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου