Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ: Η JPMorgan Chase με ερωτηματολόγιο ρωτά τους υπαλλήλους της εάν είναι «σύμμαχοι» της ομοφυλοφιλικής κοινότητας



Η JPMorgan Chase Bank, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, αναγκάζει τους εργαζόμενους να την ενημερώσουν αν είναι "LGBT" (ΛΟΑΤ)" ή "σύμμαχοι της LGBT κοινότητας", σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πρίνστον (Princeton), Robert George.

Στο blog ‘Mirror of Justice’, ο George δημοσίευσε ένα email που έλαβε από έναν φίλο που εργάζεται στην εταιρεία, που αναφέρει ότι υπήρχαν κάποια ασυνήθιστα νέα ερωτήματα σχετικά με την πρόσφατή τους ετήσια Έρευνα των Εργαζομένων.

Η έρευνα ρώτησε τους εργαζόμενους αν ταιριάζουν σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες κατηγορίες:...

     Άτομο με ειδικές ανάγκες.
     Άτομο με παιδιά με ειδικές ανάγκες.
     Άτομο με σύζυγο / σύντροφο με αναπηρία.
     Άτομο που είναι μέλος της LGBT κοινότητας.
     Άτομο που είναι σύμμαχος της LGBT κοινότητας, αλλά δεν προσδιορίζεται ο ίδιος προσωπικά ως ΛΟΑΤ.

Σε απάντηση στην πέμπτη επιλογή, ο φίλος του George είπε, «Τι; Τι είδους ερώτηση είναι αυτή; Ένας “σύμμαχος” της εν λόγω κοινότητας; Ποια είναι η εναλλακτική λύση αν δεν επιλέξεις αυτή την επιλογή; Ότι δεν είσαι σύμμαχος της LGBT κοινότητας

«Αυτή δεν είναι ανώνυμη έρευνα. Θα έπρεπε να εισαγάγετε τα στοιχεία σας», πρόσθεσε. «Η ανησυχία που έχουν πολλοί από εμάς είναι ότι εκείνοι που δεν επέλεξαν εκείνο το πλαίσιο, μπορεί να μπουν στην λίστα εκείνων που θα απολυθούν πρώτοι».

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο LifeSiteNews ότι η έρευνα των εργαζομένων είναι ανώνυμη και ότι τα στοιχεία αναγνώρισης των εργαζομένων χρησιμοποιούνται μόνο για να διασφαλιστεί ότι μόνο εργαζόμενοι συμμετέχουν στην έρευνα.

Το LifeSiteNews ζήτησε την επιβεβαίωση για τα σχετικά με τους LGBT, ερωτήματα και για πιο λόγο τέθηκαν. Επίσης το LifeSiteNews ρώτησε τι σημαίνει «σύμμαχος» κατά την άποψη της εταιρίας και αν παρέχεται προστασία στους εργαζόμενους που δεν ταιριάζουν με τον ορισμό «συμμάχου». Το LifeSiteNews ρώτησε επίσης αν η Chase θα παρέχει ένα αντίγραφο της έρευνας. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει ή να δώσει την έρευνα.

Ο καθηγητής George θεωρεί ότι οι ερωτήσεις που κάνει η Chase θα μπορούσε να οδηγήσει στο είδος της επαγγελματικής παρενόχλησης που βίωσε ο πρώην CEO της Mozilla, Brendan Eich, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη δουλειά του λόγω της υποστήριξής του στον γάμο.

«Το μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους απολύτως σαφές: Περιμένουμε να ευθυγραμμιστείτε με τον ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ  και απαιτούμενο τρόπο σκέψης», έγραψε. «Τίποτα δεν θα είναι αποδεκτό εκτός από την ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ. Η ήσυχη διαφωνία σας δεν θα είναι ανεκτή πλέον».

Στην συνέχεια του post στις 1 Ιουλίου, ο George ανέφερε ότι είχε λάβει e-mail και από έναν δεύτερο υπάλληλο.

«Ήθελα απλώς να επιβεβαιώσω την έρευνα των εργαζομένων της Chase. Είχαν τις δύο τελευταίες επιλογές περί LBGT συμμάχου», δήλωσε ο εργαζόμενος, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος. «Έχω εργαστεί στην Chase για πολλά χρόνια και τα έχασα με αυτήν την ερώτηση. Δεν έχω ιδέα τι σκέφτονταν όταν ρωτούσαν».

Η Chase είναι γνωστό ότι υποστηρίζει τις “Pride παρελάσεις” και το κίνημα των ομοφυλοφίλων.

redskywarning.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου