Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Διπλή υπηκόοτητα δίνει στα παιδιά των Τούρκων η Γερμανία!


015928558 40400
Ε τώρα θα ακολουθήσει και ο Σαμαράς, αφού... υποχώρησε και η Μέρκελ!
Η Γερμανία αποφάσισε να διευκολύνει την πρόσβαση στη διπλή ιθαγένεια για τα παιδιά ξένων που ζουν...
στο έδαφός της, καθώς η Μπούντεσταγκ έδωσε την Πέμπτη το πράσινο φως για το μέτρο, το οποίο απευθύνεται κυρίως στα παιδιά Τούρκων μεταναστών.
Ως τώρα, τα παιδιά ξένων τα οποία γεννιούνταν στη Γερμανία έπρεπε να επιλέξουν σε ηλικία από 18 ως 23 ετών ανάμεσα στην ιθαγένεια των γονιών τους ή την γερμανική ιθαγένεια.
Στο εξής, τα παιδιά των ξένων μπορούν να απαιτούν να έχουν δύο διαβατήρια, αν έχουν ζήσει τουλάχιστον οκτώ χρόνια στη Γερμανία ή αν έχουν πάει έξι χρόνια σχολείο στη χώρα.
Αυτή η νέα νομοθεσία αφορά κυρίως τους νεαρούς Τούρκους της δεύτερης γενιάς, ακόμη και της τρίτης γενιάς, τους επονομαζόμενους «Ντοϊτστούρκεν» (Γερμανότουρκους).
Η Γερμανία έχει τη μεγαλύτερη κοινότητα Τούρκων και τουρκικής καταγωγής ατόμων εκτός της Τουρκίας, με περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είναι γεννημένοι στη Γερμανία.
η εισαγωγή της διπλής ιθαγένειας σε μια χώρα η οποία έχει ιστορικά χαρακτηρισθεί από την αρχή του «δικαίου του αίματος», απορρίπτονταν για καιρό από τους Συντηρητικούς. Ήταν αντίθετα μία από τις κεντρικές υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του SPD. Και προκειμένου να καταφέρει η Μέρκελ να κάνει τον "εκλογικό συνασπισμό" που χρειαζόταν με τους σοσιαλιστές του SPD, υποχώρησε και έτσι παραχώρησε στους Τούρκους το δικαίωμα για διπλή ιθαγένεια.
Κάτι που θα χαροποιεί σίγουρα τους Τούρκους, των οποίων ήταν πάγιο αίτημα αυτή η αλλαγή. Έτσι λοιπόν ακόμη μία ευρωπαϊκή χώρα στο όνομα της "πολιτικής σταθερότητας" αποφάσισε να ... "εξυπηρετήσει" μία μικρή, μειοψηφική ομάδα.
Όσο για εμάς, πολλά μπορεί να σημαίνει αυτή η αλλαγή, αφού έιμαστε μέρος της ίδιας "κοινότητας με τους Γερμανούς". Φανταστείτε πόσοι Τούρκοι που θα έχουν Γερμανικά διαβατήρια θα μπορούν να κάνουν διαφόρων ειδών παιχνίδια στην Θράκη ή στα ελληνικά νησιά!


elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου