Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Το τζαμί έκρυβε... ναρκωτικά!


WNBC 000000004298292_1200x675_291277379647H Αστυνομία της Νέας Υόρκης γνώριζε πως κάτι συμβαίνει στο Ισλαμικό Κέντρο της Flatbush. Νόμιζαν ότι ήταν τρομοκρατία. Αποδείχθηκε ότι ήταν ναρκωτικά.
Δύο ισλαμιστές, κατοίκοι του Μπρούκλιν, οι Μουσταφά Σαντέκ Ali και Σαντέκ Hassan Ali, ήταν...
καταγεγραμμένοι σε βίντεο να αποθηκεύουν κουτιά στο ισλαμικό κέντρο της Flatbush, ένα τζαμί που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στις οικείες τους.
Ο Γενικός Εισαγγελέας Schneiderman επιβεβαίωσε ότι η επιτήρηση ήταν το αποτέλεσμα μιας εν εξελίξει έρευνας τρομοκρατίας στο τζαμί. Είπε ότι η έρευνα ακόμα δεν απέδωσε κάποια ένδειξη τρομοκρατίας.
ποκαλύφθηκε ωστόσο, ένα κύκλωμα τριών επιπέδων διεθνούς διανομής ναρκωτικών, σύμφωνα με αξιωματούχους, κατά παράβαση των νόμων των ΗΠΑ για πώληση και διανομή khat (ναρκωτικό φυτό γνωστό και ως λουλούδι του παραδείσου), που δρα επί δύο δεκαετίες. «Μελετάμε τη ροή του χρήματος που οργάνωσαν» δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Eric Schneiderman. «Γνωρίζουμε ότι ήταν εκατομμύρια δολάρια.»
Είπε ακόμη ότι οι αξιωματικοί από το γραφείο του και το NYPD (τμήμα νέας Υόρκης) συνέλαβαν 17 ανθρώπους στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με το γενικό εισαγγελέα, ο ηγέτης της επιχείρησης, Γιαντέτα «Μουράντ» Μπεκρή, έστελνε το ναρκωτικό χατ σε κουτιά σε δύο ταχυδρομικές εταιρίες στο Μανχάταν. Τα δύο ηγετικά στελέχη του στις ΗΠΑ, οι Μπαγιάν Γιουσούφ και Αχμέτ Αντέμ παραλάμβαναν τα κουτιά και τα έστελναν στους διανομείς, οι οποίοι, με τη σειρά τους, τα αποθήκευαν μέχρι την πώλησή τους.
«Είναι βασικό να κατανοήσουμε αυτά τα δίκτυα και να μάθουμε τη ροή του χρήματος,» είπε ο Τζον Μίλλερ, αναπληρωτής επίτροπος πληροφοριών στο τμήμα νέας Υόρκης. Είπε ότι, στα ταξίδια του στην Υεμένη για τη δουλειά του, είχε παρατηρήσει προσωπικά τα καταστροφικά αποτελέσματα που το χατ έχει για τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν. Το εμπόριο ναρκωτικών στο Ισλάμ χρησιμοποιείται συχνά για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Το εμπόριο του Khat έχει συνδεθεί με την Αλ Κάιντα στο παρελθόν. Έτσι, είναι πιθανό ότι το τζαμί δεν υπήρχε μόνον εμπόριο ναρκωτικών.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου