Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Οι "παράτυποι μετανάστες", η απόλυτη κυριαρχία της αριστεράς και το newspeak της


paratipiesΤο Newspeak ('Νέα Ομιλία') είναι η πλασματική γλώσσα που περιγράφεται στο δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας του George Orwell «1984» ή «Χίλια Εννιακόσια Ογδόντα Τέσσερα», όπως έμεινε γνωστό (Nineteen Eighty-Four)*. Πρόκειται για μια...
ελεγχόμενη γλώσσα που δημιουργήθηκε από το ολοκληρωτικό κράτος του «Μεγάλου Αδελφού» ως ένα εργαλείο για να περιορίσει την ελεύθερη σκέψη και τις έννοιες που για το καθεστώς αποτελούν «απειλή», όπως η ελευθερία, η ατομικότητα, η ειρήνη κλπ. Οποιαδήποτε μορφή διαφορετικής σκέψης από αυτήν που κατασκεύασε το «κόμμα» ταξινομείται ως "thoughtcrime", δηλ. «έγκλημα σκέψης».
Πριν από λίγο καιρό στην Βουλή, είχαμε την επίσκεχη μίας επιτροπής... γυναικών - λαθρομεταναστών. Τότε είχε γίνει σχετικός χαμός, επειδή κάποιοι αποκάλεσαν τους λαθρομετανάστες, λαθρομετανάστες και οι του ΣΥΡΙΖΑ και της επιτροπής, άρχισαν να ωρύονται για το πόσο "ρατσιστική" είναι η λέξη και τα γνωστά ότι δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι και τα λοιπά. Τις τελευταίες εβδομάδες, διαβάζοντας κανείς ειδήσεις στο διαδίκτυο συναντά όλο και περισσότερο την φράση "παράτυποι μετανάστες". Προφανώς αυτή επέλεξαν οι επικυρίαρχοι πολιτιστικά αριστεροί, για να αντικαταστήσει την λέξη "λαθρομετανάστες". Και ως διά μαγείας το ένα μετά το άλλο όλα τα μέσα την υιοθετούν.
Και μετά μας λένε ότι η αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ! Ενώ η αλήθεια είναι ότι από το '74 και μετά η αριστερά συγκυβερνά κανονικότατα αυτή την χώρα!

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου