Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Απίστευτα ξεφτιλίκια Δένδια-Γιακουμάτου! Ο ένας αλλάζει τα έπιπλα του γραφείου του κι ο άλλος παραδίδει το υφυπ. στην κόρη γιατί είναι 65 χρονών και πρέπει να παίρνει καναν υπνάκο τα μεσημέρια!


Στεγνώνει το σάλιο στο στόμα και σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει σωτηρία, αν ευσταθούν τα παρακάτω που αναφέρει το παχύδερμο ο Θέμος τα οποία ο...
Δένδιας τουλάχιστον δεν τα αμφισβητεί και το χειρότερο προσπαθεί να τα κουκουλώσει με γελοιότητες του στυλ «έφερα μερικά καινούργια έπιπλα στο γραφείο μου γιατί περίμενα ευρωπαίους και κινέζους αξιωματούχους»!! Δηλ. ρε μεγάλε μας θεωρείς τελείως μαλάκ@ς;;; Ο προηγούμενος, ο Χατζηδάκης που τους δεχόταν τους επισκέπτες; Στο όρθιο; Έλεος ρε να μας περνάνε για γίδια οι ηλίθιοι...

Τι απαντά ο υπουργός Ανάπτυξης για τον καβγά με τον υφυπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο

Πως δεν... μάλωσε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμο Γιακουμάτο, ισχυρίζεται ο υπουργός Νίκος Δένδιας, μετά το δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος που κυκλοφορεί, και αναφέρεται σε καβγά τον δύο αντρών για τα πολυτελή έπιπλα. Ο κ. Δένδιας, μάλιστα, επισημαίνει πως η όποια μεταφορά επίπλων έγινε, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο φιλοξενίας επισκεπτών.



Τι απαντά ο υπουργός Ανάπτυξης

Με μία ανακοίνωση απάντησε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», με τον τίτλο «Καβγάς για τα πολυτελή γραφεία του Άκη».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης, στην απάντησή του σχετικά με το θέμα αναφέρει: «Ουδείς "καβγάς" υπήρξε σχετικά με "μεταφορά πολυτελών επίπλων" στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκου Δένδια, με οιονδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα, ούτε φυσικά με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεράσιμο  Γιακουμάτο. Αυτό το οποίο στην πραγματικότητα συνέβη - και θα μπορούσε να το πληροφορηθεί η εφημερίδα με ένα τηλεφώνημα - ήταν η μεταφορά ολιγάριθμου αριθμού απλών επίπλων, που ουδεμία σχέση έχουν με "πολυτέλεια", από κλειστό και μη χρησιμοποιούμενο γραφείο στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (στην πλατεία Κάνιγγος), στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην οδό Νίκης. Ο λόγος ήταν η αντικατάσταση κατεστραμμένων επίπλων, χωρίς να χρειασθεί να αγορασθούν καινούρια,  ενόψει της επίσκεψης του Επιτρόπου κ. Χαν, του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης κ. Ράιχενμπαχ και της Διοίκησης μεγάλης επενδυτικής τράπεζας της Κίνας, στο γραφείο του υπουργού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι απαντά το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Να αμβλύνει τις εντυπώσεις - αν και επί της ουσίας επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες μας- επιδιώκει με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης σε ό,τι αφορά στην αποκάλυψη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος πως στελέχη των κ.κ. Δένδια και Γιακουμάτου παρ' ολίγον να έλθουν στα χέρια για έπιπλα που θέλησαν οι άνθρωποι του πρώτου να μεταφέρουν από το γραφείο του δεύτερου. Πολυτελή έπιπλα που είχαν αγοραστεί επί των ημερών υπουργίας του ευρισκόμενου σήμερα στον Κορυδαλλό Άκη Τσοχατζόπουλου. Δίχως να απαντάει η ανακοίνωση του υπουργείου τίποτε για τις μομφές που υπάρχουν ως προς τις ανύπαρκτες σχέσεις υπουργού και υφυπουργού που δυσχαιρένουν την κυβερνητική προσπάθεια, περιορίζεται να πει πως: «Ουδείς "καβγάς" υπήρξε σχετικά με «μεταφορά πολυτελών επίπλων» στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκου Δένδια». Και η ανακοίνωση συνεχίζει «αυτό το οποίο στην πραγματικότητα συνέβη - και θα μπορούσε να το πληροφορηθεί η εφημερίδα με ένα τηλεφώνημα- ήταν η μεταφορά ολιγάριθμου αριθμού απλών επίπλων, που ουδεμία σχέση έχουν με "πολυτέλεια", από κλειστό και μη χρησιμοποιούμενο γραφείο στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (στην πλατεία Κάνιγγος), στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην οδό Νίκης. Ο λόγος ήταν η αντικατάσταση κατεστραμμένων επίπλων, χωρίς να χρειασθεί να αγορασθούν καινούρια, ενόψει της επίσκεψης του Επιτρόπου κ. Χαν, του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης κ. Ράιχενμπαχ και της Διοίκησης μεγάλης επενδυτικής τράπεζας της Κίνας, στο γραφείο του υπουργού». Βέβαια, η ολική ανακαίνιση του γραφείου του κ. Δένδια - για την οποία επίσης κουβέντα δεν γίνεται - σαφώς και δεν πραγματοποιείται μόνο για τις επαφές με τον κ. Χαν καθώς πληθώρα συναντήσεων με την παλιά «ντεκορασιόν» είχαν γίνει κι επί των ημερών του κ. Χατζηδάκη...

To ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής έχει ως εξής:

Καβγάς για τα πολυτελή γραφεία του Ακη!

Ο Ν. Δένδιας ήθελε τα έπιπλα του Γ. Γιακουμάτου που είχε αγοράσει ο Τσοχατζόπουλος - Επεισόδια στις σκάλες του υπουργείου

του Δημήτρη Μαρκόπουλου                          
                         
Είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να φέρουν την ανάπτυξη στη χώρα. Οι πολιτικοί που επιφορτίστηκαν από τον πρωθυπουργό να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ύφεσης. Προϊστάμενος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο Νίκος Δένδιας. Υφυπουργός ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Δύο άνδρες  που αναγκαστικά πρέπει να συνεργαστούν και να συνυπάρξουν, όμως η ζωή τα έφερε έτσι πριν από λίγο καιρό ώστε ο ένας να μη θέλει να βλέπει τον άλλον. Αφορμή στάθηκε μια δημόσια δήλωση του νυν υφυπουργού Ανάπτυξης η οποία συνέδεε την ανακίνηση της υπόθεσης της φορολογικής παράβασης του οικογενειακού γηροκομείου του με τον τέως υπουργό Δημόσιας Τάξης και νυν προϊστάμενό του. Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος έλεγχε εκείνη την περίοδο την οικονομική αστυνομία, κατηγορήθηκε ότι «έστησε» την όλη φασαρία και τη σύλληψη της συζύγου Γιακουμάτου. Κάποιοι άλλοι, πιο ψαγμένοι περί τα παραπολιτικά, μιλάνε για πισώπλατα μαχαιρώματα που σχετίζονται με τον άγνωστο πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών της Β’ Αθήνας. Μια περιφέρεια στην οποία ο Κερκυραίος υπουργός κ. Δένδιας σκοπεύει να πολιτευτεί. Αλλοι, τέλος, αναφέρονται σε διαφορετική φιλοσοφία των δύο ανδρών. Ο ένας είναι αστός πολιτικός των Επτανήσων με βλέψεις για υψηλά κλιμάκια και επαφές σε διεθνές επίπεδο. Ο άλλος ένας λαϊκός πολιτικός, που δεν μαζεύει τα λόγια του και ό,τι σκέφτεται το λέει.

Ποιος, όμως, θα φανταζόταν ότι η κόντρα αυτή θα έπαιρνε τέτοιου είδους διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις… καρέκλες; Το αντικείμενο-πολιτικό φετίχ κάθε Ελληνα πολιτικού; Καρέκλα υπουργική ονειρεύεται ο κάθε βουλευτής. Ε, γι’ αυτήν τελικά παραλίγο να υπάρξει σύρραξη την προηγούμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πλήρους ανακαίνισης που επιχειρεί στο γραφείο του στην οδό Νίκης ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας δεν μπόρεσε να αντέξει το γεγονός ότι θα έπρεπε να εγκατασταθεί σε ένα μικρό γραφείο ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων δίχως ανέσεις. Αυτό εξάλλου είναι το γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης στον 7ο όροφο της οδού Νίκης εδώ και χρόνια. Δίχως πολυτέλειες, με ένα «μαζεμένο» υπουργικό γραφείο, ένα μίνι τραπέζι συσκέψεων, μια βιβλιοθήκη που θυμίζει περισσότερο κτίριο εφορίας και μοναδικό προνόμιο την καλή θέα στη Βουλή. Αντιθέτως, το γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού για θέματα αγοράς στην πλατεία Κάνιγγος είναι πραγματικά υπουργικών διαστάσεων. Εχει βαριά έπιπλα που θυμίζουν τις καλύτερες ημέρες του βρετανικού αριστοκρατικού στυλ, πολυθρόνες χειροποίητες, ξύλινα γραφεία με τεχνοτροπία των αρχών του 20ού αιώνα και βαριά αισθητική του χώρου. Ολοι εξάλλου γνωρίζουν ότι οι δαπάνες αυτές είχαν γίνει στα χρόνια που ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν υπερυπουργός Ανάπτυξης και είχε φτάσει μέχρι του σημείου να δημιουργήσει υπνοδωμάτιο και ολόκληρο μπάνιο στο κτίριο της Κάνιγγος για τις καθημερινές του ανάγκες. Τέτοια ήταν η πολυτέλεια ώστε στο συγκεκριμένο υφυπουργικό γραφείο περίσσευε ουσιαστικά εξοπλισμός για άλλο ένα ανάλογο γραφείο. Αυτό τον εξοπλισμό, λοιπόν, που βρισκόταν στον 2ο όροφο της οδού Κάνιγγος θέλησε να αξιοποιήσει ο κ. Δένδιας και έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα εντολή να ξηλωθεί και να μεταφερθεί στην οδό Νίκης. Με μια μικρή λεπτομέρεια: δεν είχε ενημερώσει τον κ. Γιακουμάτο. Οταν οι άνθρωποι του κ. Δένδια πήγαν να φορτώσουν τα έπιπλα, υπάλληλοι του υφυπουργού έσπευσαν να τους ζητήσουν να μην τα βγάλουν εκτός κτιρίου. «Εχουμε εντολή υπουργού», απάντησαν οι πρώτοι, για να πάρουν την απάντηση: «Υπουργός εδώ είναι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος!».  Με την απειλή καβγά που θα εξέθετε άπαντες, τελικά οι άνθρωποι του κ. Δένδια πήραν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή καρέκλες, πολυθρόνες και γραφεία ώστε να σουλουπωθεί κάπως το γραφείο της οδού Νίκης. Κι αν ο καβγάς αυτή τη φορά αποσοβήθηκε χάρη στους πιο ψύχραιμους, το σίγουρο είναι πως όσο η ανάπτυξη δεν έρχεται, τόσο θα φουντώνει η κρίση στις σχέσεις των δύο πολιτικών.

«Εσείς επιλέξατε τον Γιακουμάτο, εσείς να του τα πείτε»

Ωστόσο η προσωπική κόντρα των δύο πολιτικών ανδρών δεν αφήνει ανεπηρέαστη τη λειτουργία της κυβέρνησης. Ηδη η Task Force έχει διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου τις διαφωνίες της για σειρά δημοσίων τοποθετήσεων του κ. Γιακουμάτου, όπως αυτή για την κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς (ο νέος υφυπουργός αντίθετα με τις δεσμεύσεις του μνημονίου άνοιξε θέμα περιορισμού των ημερών λειτουργίας όταν η Ε.Ε. πιέζει για αύξηση). Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «ΘΕΜΑ», ο κ. Δένδιας κλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα να μαζέψει τις δεσμεύσεις Γιακουμάτου προς την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου περί ανατροπών στο ισχύον πιλοτικό καθεστώς, οι οποίες έγιναν χωρίς κανέναν σχεδιασμό και φυσικά δίχως συγκατάθεση του Μαξίμου.

Η απάντηση Δένδια ήταν όμως χαρακτηριστική των σχέσεων που διατηρεί με τον υφυπουργό του. «Εσείς επιλέξατε τον Γιακουμάτο για υφυπουργό μου, εσείς να του τα πείτε», ήταν το μήνυμά του. Και φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Δένδιας αρνούνταν να συνετίσει τον υφιστάμενό του. Το ίδιο είχε γίνει τρεις ημέρες μετά τον ανασχηματισμό όταν μαξιμαλιστικά ο κ. Γιακουμάτος δήλωνε «θα πατάξω την ακρίβεια σε δύο μήνες». Και πάλι η απάντηση Δένδια στο τηλεφώνημα από το πρωθυπουργικό γραφείο ήταν η ίδια.  Η ανάπτυξη -ως γνωστόν- δεν είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεται πολλά προαπαιτούμενα προκειμένου να μπει σε ράγες και να αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Ενα από αυτά τα βασικά προαπαιτούμενα, λοιπόν, είναι να υπάρχει θετικό φενγκ σούι στον χώρο όπου εργάζεται για την πολυπόθητη εκκίνησή της ο αρμόδιος υπουργός. Πώς, εξάλλου, θα ξεκινήσει η προσπάθεια του νέου υπουργού Ανάπτυξης και των στενών συνεργατών του ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα αν τα «πνεύματα του καλού» δεν βάλουν πλάτη;

Τις παραπάνω αρχές φαίνεται να ενστερνίζεται από την πρώτη στιγμή ο κ. Δένδιας, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο της ανάκαμψης της χώρας και της τελικής ανάτασης της αγοράς, άρα και των πολιτών. Γι’ αυτό, με πυρετώδεις ρυθμούς ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανέθεσε σε συνεργεία τεχνιτών να ξηλώσουν τα παλιά κουφώματα των γραφείων του στον 7ο όροφο της οδού Νίκης, να τοποθετήσουν καινούρια, να βάψουν τους τοίχους σε παλ βιολογικά χρώματα και -κυρίως- να απομακρυνθούν τα «μηχανήματα του διαβόλου», ήτοι τα φωτοτυπικά. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με άνθρωπο του περιβάλλοντος του νέου υπουργού, θεωρούνται εστίες… διαρροών και παρακολουθήσεων. Ταυτόχρονα ζητήθηκε από όλους τους εργαζομένους των άλλων ορόφων, όταν πλέον θα επισκέπτονται τον «όροφο Δένδια» να έχουν ειδικές κάρτες αναγνώρισης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί δυσφορία και να απειληθούν ανακοινώσεις των εργαζομένων.

Οσο κι αν ακούγονται όλα τα παραπάνω ελαφρά, στην πράξη συνθέτουν την καθημερινότητα εδώ και 10 ημέρες στο υπουργείο Ανάπτυξης όπου περισσότερο από όλα τα άλλα φέρει το βάρος της ανόρθωσης της χώρας. Εγκυρες πηγές του «ΘΕΜΑτος» αναφέρουν ότι μπορεί ο κ. Δένδιας να μην έχει βρει τους ανθρώπους και τα ικανά εκείνα στελέχη που θα βάλουν πλάτη στην αναπτυξιακή προσπάθεια, καθώς ακόμα ενημερώνεται και δεν έχει καθαρή εικόνα του αντικειμένου που κλήθηκε να διαχειριστεί, όμως ήδη από την οδό Νίκης έχουν παρελάσει στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, με τους τελευταίους μάλιστα να σαρώνουν τους χώρους γύρω από το γραφείο του νέου υπουργού. Λογικό εξάλλου είναι ο κ. Δένδιας, ως πρώην προϊστάμενος της ΕΥΠ, να μπορεί να ζητάει ορισμένες παραπάνω χάρες και ελέγχους.
Παρ’ όλα αυτά, το πρόβλημα είναι ότι οι πρώτες κρίσιμες ημέρες στο υπουργείο Ανάπτυξης αναλώνονται σε μεγάλο βαθμό σε μερεμέτια καλλωπισμού των χώρων και δαπανηρές εικαστικής λογικής παρεμβάσεις και όχι αποκλειστικά σε φουλ δουλειά όπως  ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αλλάζει όλη την ομάδα στο ΕΣΠΑ

Βέβαια ο κ. Δένδιας έχει κάνει τις πρώτες κινήσεις ενδεικτικές των προθέσεών του. Για παράδειγμα, με προσωπική του απόφαση αφαίρεσε από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο του ΠΑΣΟΚ τις αρμοδιότητες για το ΕΣΠΑ, τις οποίες ανέλαβε προσωπικά, με αποτέλεσμα ο αρμόδιος για το θέμα επίτροπος Γιοχάνες Χαν την προηγούμενη Πέμπτη να εκφράσει σε στενό του κύκλο τον φόβο ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μεν σήμερα στην τρίτη θέση από πλευράς απορροφητικότητας πόρων της Ε.Ε., ωστόσο «τίποτα δεν έχει κλειδώσει».

Ο κ. Δένδιας ταυτόχρονα με τις αλλαγές κουφωμάτων αποφάσισε να αλλάξει πλήρως ομάδα ακόμα και στο ΕΣΠΑ παρά τις προηγούμενες σαφείς επιτυχίες στο αναπτυξιακό (πηγές μιλάνε για πλήρες ξήλωμα), ενώ κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις πιεστικές ανατροπές στο θέμα της διευκόλυνσης των αδειοδοτήσεων που υποτίθεται πως θα παρουσιαζόταν σε μια καινούρια μορφή τον Σεπτέμβριο. Ηδη, πάντως, πηγές μεταθέτουν το θέμα προς τα τέλη του έτους, καθώς όλα τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης υπό τον φόβο των ανατροπών και του παιχνιδιού της μουσικής καρέκλας που έχει ξεκινήσει, κατέβασαν τα μολύβια.

Αν ένα πρόσωπο πάντως είναι εκείνο που έχει στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα οπωσδήποτε εκείνο είναι ο κ. Γιακουμάτος. Ηδη οι πρώτες ημέρες του στην οδό Κάνιγγος ως αρμόδιου υφυπουργού για θέματα αγοράς δεν άφησαν κανέναν να πλήξει. Γνωστός χιουμορίστας ο υφυπουργός, άφησε εμβρόντητους τεχνοκράτες συνεργάτες του στο υπουργείο όταν τους παρακάλεσε να μην τον «πολυσκοτίζουν», καθώς είναι 65 ετών και «μου αρέσει το μεσημέρι να παίρνω και κανέναν υπνάκο»! Επίσης αίσθηση έχει προκαλέσει η παρέμβασή του κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για θέματα αγοράς, όταν διέκοψε στέλεχος του υπουργείου που του έδειχνε διαγράμματα για να του πει: «Ρε φιλαράκο, καλά όλα αυτά τα σχέδια που μου δείχνεις. Κανένα καλό κολπάκι να ρίξουμε 10 λεπτά την τιμή σε γάλα και ψωμί δεν μου λες;». Κάποιοι θεώρησαν ότι ο υπουργός δεν διαπνέεται από μοντέρνο πνεύμα και πως τα πράγματα είναι σκούρα.

Αίσθηση έχει δημιουργήσει στην οδό Κάνιγγος και το γεγονός ότι ο νέος υφυπουργός πριν καν αναλάβει έφερε μαζί του ως σύμβουλο τη νεαρή δικηγόρο κόρη του, Εβίνα, η οποία σύμφωνα με τους κακοθελητές του υπουργείου, «ήταν ουσιαστικά αυτή που παρέλαβε το υπουργείο»! Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές πάντως, η Εβίνα Γιακουμάτου που εργαζόταν κανονικά στο υπουργείο δεν είχε ακόμη διοριστεί ως σύμβουλος του πατέρα της με σχετικό ΦΕΚ, αλλά εργαζόταν εξωθεσμικά, και ενημερωνόταν για όλα τα θέματα, ακόμα και για τα πιο απόρρητα δίπλα στον πατέρα της ή και εν τη απουσία του.

Πιο γνωστή μέχρι σήμερα ήταν η δεύτερη κόρη του υφυπουργού, η γνωστή σχεδιάστρια ρούχων, Ζωή. Με ατελιέ στο Κολωνάκι, έχει κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας ενώ γνωστή είναι η αδυναμία που της έχει ο κατά τα άλλα αυστηρός πατέρας της. Είναι μικρότερη από την Εβίνα, αν και οι δύο μαζί φοίτησαν στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών και σπούδασαν σε ελληνικά πανεπιστήμια. Η Ζωή είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Εβίνα της Νομικής. Η ενασχόληση της Ζωής με τη μόδα ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια. Παράλληλα με τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο γράφτηκε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ όπου σπούδασε σχέδιο μόδας και styling. Ο πατέρας της δεν είχε αντίρρηση γιατί πίστευε πως η κόρη του απλά έκανε το χόμπι της. Τα πράγματα σοβάρεψαν όταν η Ζωή πήρε το πτυχίο της και του ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο εξωτερικό, όχι όμως στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στα Οικονομικά όπως εκείνος πίστευε, αλλά στον χώρο της μόδας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο στο Central Saint Martins πάνω στο Σχέδιο και το Μάρκετινγκ Μόδας. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα Σχεδίου Κοσμήματος στο Saint Martins αλλά και στο London Jewellery School. Με τη σειρά της η Εβίνα Γιακουμάτου, δεν είναι η πρώτη φορά που αν και νεαρή δικηγόρος αναλαμβάνει θέση ευθύνης. Η Εβίνα είχε διατελέσει υπάλληλος-δικηγόρος της ΕΠΟ και μάλιστα είχε γίνει γνωστή καθώς είχε αρνηθεί να εκδώσει τα δελτία στην ποδοσφαιρική ομάδα του Αρη. Στενός της φίλος είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης με τον οποίο κάνουν παρέα και στη Μύκονο, ενώ μέχρι το 2010 σπούδαζε στη Βρετανία για τον μεταπτυχιακό της τίτλο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
dexiextrem.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου