Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Aπαγόρευσαν φοιτητικό σύλλογο ως φασιστικό, επειδή πήρε το ονομά του από τον Νίτσε...


Nietzsche-591x442Μια φοιτητική ένωση που κατηγορήθηκε ως «φασιστική» απαγορεύτηκε από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου από το φοιτητικό σώμα.
Η ομάδα αυτή, που αυτοαποκαλούνταν «το Κλαμπ του Νίτσε», αρχικά ονομαζόταν...
«Παράδοση UCL", αλλά άλλαξε όνομα αφότου αντιμετώπισε πρόβλημα από φοιτητές που αντέδρασαν.
Το κλαμπ, που πήρε το όνομά του από τον Γερμανό φιλόσοφο, είχε αναρτήσει σε διάφορα σημεία των Εστιών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου αφίσες, εκ των οποίων η μία είχε ως τίτλο «Η Ισότητα είναι ένας ψεύτικος Θεός».
Ο σπουδαστής Σάμιουελ Μπέιλις πρότεινε μία απαγόρευση δύο ετών στην συνέλευση των φοιτητών τον Μάρτιο, και η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε αυτή την εβδομάδα.
Η πρόταση που υποστηρίχθηκε και από τον Τιμούρ Νταούτοβ χαρακτήριζε το κλαμπ ως «ακροδεξιό, ρατσιστικό, σεξιστικό, αντίθετο στην μετανάστευση, ομοφοβικό, αντιμαρξιστικό, αντιεργατικό και πως έχει δεσμούς, άμεσους ή έμμεσους με τον Ιταλικό Φασισμό και τον Γερμανικό Ναζισμό».
«Ο Φασισμός αποτελεί ευθεία απειλή προς την ασφάλεια του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, τους φοιτητές αυτού και την φοιτητική κοινότητα. Ο Φασισμός δεν έχει καμία θέση ούτε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ούτε στην πανεπιστημιακή κοινότητα και οποιαδήποτε προσπάθεια είτε φασιστών, είτε ακροδεξιών να οργανωθούν εντός των Εστιών πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς όρους.»
Η Φοιτητική Κοινότητα κατέληξε στην απόφαση να παρεμποδίσει κάθε προσπάθεια του κλαμπ να οργανώσει συναντήσεις ή εκδηλώσεις στον χώρο των Εστιών.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου