Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Οι μετανάστες αντιμετωπίζουν την απέλαση από τη Ρωσία για οποιοδήποτε προμελετημένο έγκλημα


russia-mibrants-crime-deportation.siΜια ομάδα Ρώσων νομοθετών προσπαθούν να τροποποιήσουν την ισχύουσα νομοθεσία για τη μετανάστευση προκειμένου να απελάσουν, κάθε αλλοδαπό που καταδικαστεί για προμελετημένο έγκλημα, με επακόλουθη απαγόρευση εισόδου σε ρωσικό έδαφος...

Οι δύο τροποποιήσεις έχουν συνταχθεί χωριστά από τον βουλευτή Roman Khudyakov του εθνικιστικού κόμματος LDPR και από το νομοθετικό σώμα της κεντρικής Ρωσίας Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν, μαζί με τον βουλευτή Raphael Mardanshin του κεντρώου συντηρητικού κόμματος Ενωμένη Ρωσία.
Το νομοσχέδιο Khudyakov υποδηλώνει την επιβολή ενός επιπλέον 50.000 ρούβλια (περίπου 1400$) πρόστιμο σε όποιον από τους μετανάστες καταδικαστεί για προμελετημένο έγκλημα. Επαναλαμβανόμενο προμελετημένο έγκλημα τιμωρείται με απέλαση και 15-ετής απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία, όπως αναφέρει η ρωσική ημερήσια εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta. Ο αναπληρωτής είπε στον Τύπο ότι θα υποβάλει το νομοσχέδιο στη Δούμα πριν από το τέλος του Ιουνίου.
Το νομοσχέδιο Μπασκορτοστάν-Mardanshin, το οποίο ήδη μελετάται από εμπειρογνώμονες της Κρατικής Δούμας, προτείνει επίσης την απέλαση όλων των αλλοδαπών που έχουν καταδικαστεί για προμελετημένο έγκλημα, αλλά διευκρινίζει ότι αυτό πρέπει να γίνει μετά την έκτιση της ποινής τους στη Ρωσία.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης, Κονσταντίν Romodanovsky, δήλωσε ότι το γραφείο του έχει ήδη εκδώσει τριετείς απαγορεύσεις εισόδου σε 802.000 αλλοδαποί λόγω των εγκληματικών δραστηριοτήτων τους, καθώς επίσης και για την υπέρβαση του ορίου του χρόνου διαμονής.
Η επίσημος ανέφερε ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους ήταν πολίτες των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών που απολαμβάνουν την χωρίς θεώρηση είσοδο στη Ρωσία, επειδή οι χώρες τους παραμένουν στο πολιτικό συνασπισμό της ΚΑΚ. Την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της πόλης της Μόσχας του τμήματος για την πάταξη της διαφθοράς, δήλωσε στον Τύπο ότι κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2014, τα όργανα επιβολής του νόμου απέλασαν 40.000 αλλοδαπούς από τη Ρωσία και απαγόρευσαν σε ακόμα 45.000 την είσοδο στη χώρα.
Επίσημα, η Ρωσία κατέχει τη δεύτερη θέση μεταξύ των εθνών σε αριθμό μεταναστών που κατοικούν στο έδαφός της, σύμφωνα με τη μελέτη του ΟΗΕ που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2013. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών στη Ρωσία εκτιμάται σε περίπου 2 εκατομμύρια.
Πολλοί Ρώσοι πολιτικοί αντιμετωπίσουν το ζήτημα λόγω των προβλημάτων που ανακύπτουν. Πιο δημοφιλές μέτρα που προτείνονται είναι όσα στοχεύουν τα άτομα με εγκληματικές διασυνδέσεις, όπως ένα νομοσχέδιο συντάχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στο οποίο ο Βουλευτής Igor Igoshin του κόμματος Ενωμένη Ρωσία πρότεινε άρση αδειών εργασίας σε αλλοδαπούς με ποινικό μητρώο κάθε είδους.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου