Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Η ΕΕ προσπάθησε να ρίξει τον Μπερλουσκόνι μέσω ΗΠΑ!


Θα μπορούσε να ταράξει τα παγκόσμια διπλωματικά νερά και να γίνει ταινία. Προς το παρόν παραμένει μια αποκάλυψη του Αμερικανού πρώην υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, σύμφωνα με τον...
οποίο, υψηλόβαθμοι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότειναν στις ΗΠΑ, το φθινόπωρο του 2011, να στηρίξουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να πειστεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί από πρωθυπουργός».
Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Γκάιτνερ στο νέο του βιβλίο «Stress Test», «ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την παροχή δανείων στην Ιταλία από μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι», αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα».
«Πληροφορήσαμε αμέσως τον πρόεδρο Ομπάμα. Παρ' όλο, όμως, που θα ήταν χρήσιμη μια πιο ικανή ηγεσία στην Ευρώπη, δεν μπορούσαμε να πάρουμε μέρος σε μια τέτοια μηχανορραφία», προσθέτει ο πρώην υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ.
Ο Τίμοθι Γκάιτνερ αποκαλύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, όσον αφορά τις προσπάθειες διάσωσης του Ευρώ, προτίμησε να αναπτύξει στενή συνεργασία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου