Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Κατασχέσεις χωρίς προειδοποίηση -«Ξαφνικός» θάνατος μισθών, συντάξεων και καταθέσεων για οφειλές στο Δημόσιο

Νέες τεχνικές ελέγχου, με οn line πρόσβαση των ελεγκτών στους τραπεζικούς λογαριασμούς, θα οδηγήσει σε κατασχέσεις από όσους χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο έως 10.000. Αυτό θα
έχει... ως αποτέλεσμα τον «ξαφνικό» θάνατο μισθών, συντάξεων και καταθέσεων για οφειλές στο Δημόσιο. Μάλιστα, θα υπάρχει και διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με το κτηματολόγιο, το Δημοτολόγιο, το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΠΥ, τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία κ.λ.π.
Δημιουργείται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο
Δημιουργείται από φέτος και αναμένεται να λειτουργεί στο τέλος Απριλίου 2015 το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με διευρυμένη βάση συγκέντρωσης πληροφοριών. Με βάση αυτό θα γίνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία 8,5 εκατ. φορολογούμενων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά των φορολογούμενων.
Την ίδια ώρα θα υπάρχει διασύνδεση Τaxis με υπηρεσίες του Δημοσίου. Στο σχεδιασμό της ΓΓΔΕ περιλαμβάνεται η χρησιμοποίηση πληροφοριών από το διαδίκτυο καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση με φορείς του δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό ο ελεγκτικός μηχανισμός θα συνδεθεί ηλεκτρονικά με το ΙΚΑ, τις τράπεζες, τα δικαστήρια, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, το κτηματολόγιο, υποθηκοφυλακεία κ.λ.π.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου