Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Μια Χαμένη Ευκαιρία


banner-amthΑυτή την στιγμή που υπάρχει απογοήτευση και η ανάπτυξη υπάρχει μόνο στις «βαρυσήμαντες» δηλώσεις των πολιτικών της χούντας του μνημονίου, αυτό που έχουμε ως περιφέρεια στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε άμεσα, είναι ο Τουρισμός.

Η περιφέρεια αυτή, εδώ και δεκαετίες είναι ξεχασμένη και παρατημένη από όλες τις κυβερνήσεις σε πολλά θέματα. Ένα από αυτά είναι...
η τουριστική προβολή της περιφέρειας, αλλά και οι υποδομές για να κάνουν την περιοχή μας θελκτική για τους τουρίστες υψηλού επιπέδου.
Εκτός από τις όμορφες παραλίες που διαθέτει η Θράκη και τα δύο πανέμορφα νησιά, την Θάσο και την Σαμοθράκη, η περιοχή διαθέτει ιαματικές πηγές, πλούσια ιστορία, μοναδικά αρχαιοελληνικά και βυζαντινά μνημεία, καθώς και υδροβιότοπους με σπάνια φυσική ομορφιά.
Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διαθέτει δύο αεροδρόμια, δύο μεγάλα λιμάνια, την Εγνατία οδό, σιδηροδρομικό δίκτυο, ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με τα νησιά και παρόλο που με όλα αυτά θα περίμενε κανείς η περιοχή να είναι πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό. Έχουμε με άλλα λόγια την «πρώτη ύλη» για να παράγουμε ένα άριστο προϊόν, αλλά δυστυχώς δε φτάνει μόνο αυτή.
Ρίχνοντας μια ματιά γύρω μας θα δούμε χώρες που με λιγότερα κατάφεραν πολλά περισσότερα. Θα δούμε χώρες που αν και δεν έχουν τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, μας έφτασαν και μας ξεπέρασαν τόσο σε αφίξεις όσο και σε τουριστικό συνάλλαγμα. Το ερώτημα είναι πώς, γιατί και κυρίως τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση.
Τα χιλιόμετρα αμμώδους παραλίας που διαθέτει η περιοχή μας χρειάζονται εύκολη πρόσβαση σε όλο το μήκος, αλλά και τις υποδομές, τα καταλύματα και την διασκέδαση, ώστε ο επισκέπτης να μείνει ικανοποιημένος από την παραμονή του στην περιοχή.
Οι τοποθεσίες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος δεν έχουν αναβαθμιστεί σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να αναδεικνύουν την ιστορία της εκάστοτε περιοχής. Δεν υπάρχουν δρόμοι και μονοπάτια, που να μπορεί κάποιος περνώντας να αντιληφθεί όλο το μεγαλείο της ιστορικότητας του κάθε χώρου, ενώ δεν υπάρχουν μουσεία σε κάθε αρχαιολογικό χώρο με τα ευρήματα. Δεν έχουν γίνει αναστηλώσεις αρχαίων κτηρίων, ναών κ.τ.λ., ώστε ο επισκέπτης να θαυμάζει το πολιτιστικό επίπεδο που υπήρχε. Δεν υπάρχουν υποδομές για να μπορεί ο επισκέπτης να παραμείνει πολλές ώρες στην περιοχή (κατάλυμα να ξεκουραστεί και διατροφή), αλλά και μαζικά μέσα μεταφοράς από και προς τις γειτονικές μεγάλες πόλεις.
Επίσης, δεν έχει γίνει η προβολή της περιοχής στο εξωτερικό στο μέγεθος αλλά και με τον τρόπο που πρέπει. Το γιατί, γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν δει κάποιος το κομμάτι της τουριστικής προβολής.

Η Ελληνική Αυγή για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχει έτοιμη πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας
Η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε συνδυασμό με την οργάνωση και την σκληρή δουλειά είναι τα εχέγγυα της επιτυχίας. Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης αφορά ακριβώς στον συντονισμό όλων εκείνων των δράσεων που θα αναδείξουν αυτό που ήδη υπάρχει.
Με κέντρα τις πρωτεύουσες των νομών και αξιοποιώντας τον οδικό άξονα της Εγνατίας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια (που σημειωτέον είναι κερδοφόρα), τα οποία σήμερα υπολειτουργούν, μαραζώνουν, αλλά και ξεπουλιούνται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ μπορούμε να κάνουμε πράξη το όραμα.
Και μπορούμε να κάνουμε πράξη το όραμα διότι εκτός των άλλων που μας ξεχωρίζουν από το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο», η μεγαλύτερη διαφορά μας είναι ότι έχουμε πραγματικά την θέληση να δώσουμε στην πατρίδα μας την θέση που της αξίζει, πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και διαπλεκόμενα συμφέροντα, γιατί αυτό που διέπει κάθε εθνικιστή είναι η αυστηρή προσήλωση στις αρχές της αξιοκρατίας και η άκαμπτη θέληση για συνεχή Αγώνα για τα δίκαια της φυλής μας.
Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η γη της φυσικής ομορφιάς που διατηρεί τις ρίζες της στην αρχαία παράδοση και ιστορία, την οποία δεν την χαρίζουμε ούτε την ξεπουλάμε. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας!
ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ellaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου