Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Οι περισσότεροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και δημοτικοί σύμβουλοι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι δημόσιοι υπάλληλοι


Συνταξιούχοι ή δημόσιοι υπάλληλοι είναι η πλειονότητα των υποψηφίων στις ευρωεκλογές, αλλά και στις δημοτικές εκλογές και κυρίως όσοι προέρχονται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κρατάει τα σκήπτρα...

ΣΥΡΙΖΑ: οι 27 από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές στο Δημόσιο
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή οι 27 από τους 42, έχουν άμεση εξάρτηση από το Δημόσιο. Άλλοι ως καθηγητές Πανεπιστημίου, άλλοι ως  καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και άλλοι ως εργαζόμενοι σε άλλες υπηρεσίες.

ΝΔ: 13 υποψήφιοι στο Δημόσιο
Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, οι εξαρτώμενοι από το Δημόσιο ανέρχονται σε 13, ενώ στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ καταγράφονται 14 άτομα. Στα ίδια επίπεδα κινούνται και οι μισθοδοτούμενοι από το κράτος υποψήφιοι της Ελιάς που αριθμούν λίγο πιο κάτω από το Ποτάμι, όπου οι 11 από τους 22 υποψηφίους που ανακοινώθηκαν, προέρχονται από το Δημόσιο.

  • Δημόσιοι υπάλληλοι το 50% των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Αθηναίων
Ισχυρή, όμως, είναι η παρουσία των προερχόμενων από το Δημόσιο και στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας, όπου αποτελούν το 50% του συνόλου των υποψηφίων και συγκεκριμένα 22 σε σύνολο 42 στους συνδυασμούς Καμίνη και Σακελλαρίδη, 21 στο συνδυασμό Σπηλιωτόπουλου και 9 στο συνδυασμό Κασιδιάρη.
 
www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου