Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ελέγχεστε, κύριοι...(«Ορθόδοξοι Χριστιανοί» που μιλάτε πολύ αλλά ουδέν πράττετε!)

«...πάντα ουν όσα εάν είπωσιν υμίν τηρείν, τηρείτε και ποιείτε, κατά δε τα έργα αυτών μη ποιείτε· λέγουσι γαρ, και ου ποιούσι.

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων· υμείς γαρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν...»

(Λόγος Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού προς Φαρισαίους - Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, Κεφ. 23)

Κάποια στιγμή, πρέπει να ακουστεί δυνατά η αλήθεια. Να ξεχωρίσει επιτέλους η ήρα από το στάρι. Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. 

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Διότι βαρεθήκαμε... τόσο καιρό να διαβάζουμε «φιλιππικούς» και «δεκάρικους» εναντίον των πάντων: «Ορθόδοξες» και «πατριωτικές» ιστοσελίδες και ΜΜΕ, να...διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους εναντίον των βλασφήμων, να καλούν αορίστως σε «ξεσηκωμό», να φωνάζουν εναντίον των «αντίχριστων που ισοπεδώνουν τα πάντα», να λένα, να λένε, να λένε...

Και όταν η κουβέντα έρχεται στο «δια ταύτα» (δηλαδή στην πολιτική), να...ποιουν την νήσσαν! «Δεν ασχολούμαστε εμείς με πολιτικά», λένε θρασύτατα, αυτοδιαφημίζοντας τον φαρισαϊσμό τους! Μα τότε, γιατί γράφετε πύρινα άρθρα εναντίον όλων, γιατί καλείτε Κληρικούς και λαϊκούς να πάρουν θέση, γιατί, γιατί, γιατί...; Για να νίψετε στο τέλος τας χείρας σας, ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι;

Λοιπόν, για να τελειώνουμε μια και καλή με όλους αυτούς τους χλιαρούς (κατά Γέροντα Παΐσιο) «Χριστιανούς»:

Κύριοι (και κυρίες) των ιστολογίων και ιστοσελίδων που διατείνεστε πως έχετε Θρησκευτικές και Εθνικές ευαισθησίες:

Ελέγχεστε, γιατί κατηγορείτε συνεχώς το ένα και το άλλο κόμμα, αλλά δεν μας λέτε ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ;

Αν ναι, γιατί δεν την αναφέρετε; Είναι κακό να πάρετε θέση; Δηλαδή πρέπει μόνο να καθόμαστε και να κλαψουρίζουμε, αλλά να μην ΔΡΑΣΟΥΜΕ;;;
 
Ελέγχεστε με τις «ίσες αποστάσεις» που συχνά τηρείτε μεταξύ άθεων και ένθεων, απάτριδων και πατριωτών! Ελέγχεστε για την (πληρωμένη) προβολή των αντίχριστων δυνάμεων του σκότους, εσείς (υποκριταί!) που τάχα δεν...ασχολείστε με την πολιτική!

Ελέγχεστε για την ατολμία, την αδιαφορία και τελικά τον ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ που προκαλείτε στον Πολίτη, με το να μην προβάλετε όσους είναι πραγματικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες Πατριώτες στην πολιτική!

Ελέγχεστε γιατί ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ποιοι είναι αυτοί, αλλά οι προσωπικές αντιπάθειες, το κυνήγι χρήματος και εξουσίας και ο φόβος για καθαρούς και έντιμους ανθρώπους που θα γκρεμίσουν το αμαρτωλό (σας) σύστημα, σας εμποδίζουν να φερθείτε αντρίκεια, χριστιανικά και ελληνικά!

Ελέγχεστε γιατί συκοφαντείτε και υβρίζετε (ανώνυμα) όσους φοβάστε, χωρίς να απαντάτε ποτέ επί της ουσίας και τρέμοντας τον πραγματικό διάλογο μαζί τους!

Να ξέρετε όμως, πως ο λαός έχει πάψει προ πολλού να «τρώει κουτόχορτο». Και παρά την απόλυτη φίμωση εκ μέρους σας, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Τίμιοι Έλληνες που ασχολούνται με την πολιτική, θα νικήσουν!

Όχι βέβαια χάρη σ' εσάς, αλλά με την βοήθεια του Θεού! 

«Ει ο Θεός μεθ' ημών, ουδείς καθ' ημών», όπως είχε πει ο μεγάλος αδικοχαμένος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Μόνη Ορθόδοξη Χριστιανική και Ελληνική Πολιτική Παράταξη, την ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου