Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Στα σχολεία των ΗΠΑ γεμίζουν τα μυαλά των παιδιών με "κλιματική αλλαγή", αλλά στην Ευρώπη οι επιστήμονες αλλάζουν στάση!



http://redstatements.co/green-power-fraud-and-liberal-deceit/
Σας είχαμε ενημερώσειέγκαιρα για τα "ωραία" που έγιναν στη σύνοδο της Γιοκοχάμα, κατά τη σύνοδο κυβερνητικών υπεύθυνων και επιστημόνων για την προετοιμασία μιας περίληψης της Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή:... Τα κρίσιμα ζητήματα συζητήθηκαν σε μια συνάντηση που ξεκίνησε στις 21:30 και ολοκληρώθηκε το επόμενο πρωί στις 10:00. Φυσικό επακόλουθο της μαραθώνιας συνάντησης ήταν ότι πολλοί αντιπρόσωποι έφυγαν πριν τελειώσει η σύσκεψη, ενώ άλλοι είχαν αποκοιμηθεί. Αυτοί που παρέμειναν στη σύνοδο και έμειναν και ξύπνιοι ήταν τελικά αυτοί που πήραν τις αποφάσεις, και μέσα σ' αυτούς ήταν οι ΗΠΑ και η Βρετανία.

Οι ΗΠΑ έχουν μπει πολύ ζεστά στο θέμα της "μπίζνας" (βλ. φωτογραφία) της Κλιματικής Αλλαγής από την προηγούμενη δεκαετία, ήδη με τον πρώην Αντιπρόεδρο Αλ Γκορ, και τώρα κι ο Ομπάμα, με το Climate Action Plan και μέσω τροποποιήσεων στην περιβαλλοντική νομοθεσία, έχει ουσιαστικά ...
δέσει τις ΗΠΑ για τα καλά στο άρμα του φυσικού αερίου για τα επόμενα 15 χρόνια: οι προδιαγραφές ορίων εκπoμπής CO2 για όλα τα νέα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του φυσικού αερίου και το κάρβουνο μόνο με σύστημα CCS μπορεί να πιάσει αυτά τα όρια. Βέβαια το σύστημα CCS δεν αποτελεί ακόμα δόκιμη τεχνολογία κι αυξάνει και το κόστος, οπότε νέα εργοστάσια που να καίνε κάρβουνο δεν μπορούν να γίνουν στις ΗΠΑ! Τόσο απλό!
Δεν φτάνουν όμως αυτά: πρέπει να γίνει και η κατάλληλη πλύση εγκεφάλου στα μικρά παιδιά, προκειμένου να δεχτούν ως θέσφατο την παράνοια της Κλιματικής Αλλαγής. Έβαλαν λοιπόν στα σχολεία ένα ανάλογο μάθημα, για τις ηλικίες Κ-12 (kindergarten to 12th grade, νηπιαγωγείο έως και 12η τάξη, που καλύπτουν αυτό που στην Ελλάδα λέμε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση). Είναι ακριβώς οι ηλικίες, τις οποίες καλούσε τα περασμένα Χριστούγεννα το Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά "να σώσουν τον Αη Βασίλη, τώρα που οι πάγοι λιώνουν", λόγω της Κλιματικής Αλλαγής.
Οι ΗΠΑ είναι ομόσπονδο κράτος, κάθε Πολιτεία έχει δική της νομοθεσία κι αποφασίζει το δικό της εκπαιδευτικό σύστημα, βασισμένο ωστόσο σε σχέδια που ετοιμάζονται σε διαπολιτειακό επίπεδο. Το επίμαχο μάθημαλέγεται "Next Generation Science Standards" (Τα βασικά της Επόμενης Γενιάς Επιστήμης), υπάρχει από παλιά στο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ και τον Απρίλιο 2013 ξεκίνησε να συζητιέται η αναθεώρησή του, που να περιλαμβάνει αυτή τη φορά και το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής. Αντιπρόσωποι από 26 Πολιτείες κατέληξαν σ' ένα σχέδιο μαθήματος, που όμως το να διδαχτεί σε κάθε επιμέρους Πολιτεία έπρεπε να περάσει μέσω της τοπικής νομοθεσίας. Τον τελευταίο χρόνο 12 Πολιτείες έχουν ενσωματώσει το αναθεωρημένο μάθημα στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, αλλά, η Πολιτεία του Γουαϊόμινγκ έγινε πριν λίγες μέρες η πρώτη που αρνήθηκε να δεχθεί ως "επίσημη επιστήμη" την Κλιματική Αλλαγή. Η ένσταση που κατατέθηκε, κι έγινε δεκτή απ' τον τοπικό Κυβερνήτη, υποστηρίζει ότι η Κλιματική Αλλαγή πρέπει να διδάσκεται ως θεωρία κι όχι ως αποδεκτή πραγματικότητα. Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι το Γουαϊόμινγκ παράγει περίπου το 40% του κάρβουνου των ΗΠΑ και στις τελευταίες προεδρικές εκλογές το 2012 ψήφισε το Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ρόμνι με 68,6%, (έναντι 27,8% του Ομπάμα).
Την ώρα που στις ΗΠΑ η πολιτική αντιπαράθεση μπαίνει στα σχολεία (οι "πιστοί" ενάντια στους "αρνητές", κάτι σαν τις αιρέσεις που ταλαιπώρησαν την Εκκλησία την 1η χιλιετία), στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ, οι επιστήμονες σταδιακά διαχωρίζουν τη θέση τους απ' την όλο και περισσότερο πολιτική παρά επιστημονική θεωρία της Κλιματικής Αλλαγής. Σας είχαμε ενημερώσει για τον καθηγητή του Πανεπιστήμιου του Σάσεξ που ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του απ' την έκθεση της Γιοκοχάμα, καθώς καιγια τον καθηγητή του Πανεπιστήμιου του Κολοράντο, που δέχθηκε επίθεση όταν "τόλμησε" να δημοσιεύσει απόδειξη ότι προς το παρόν οι τυφώνες δεν είναι πιο συχνοί, ούτε και οι καταστροφές μεγαλύτερες λόγω κλιματικής αλλαγής. Ήδη, όπως διαβάζουμε στο Spiegel, ένας ακόμα ειδικός επιστήμονας, που παλαιότερα ήταν ένθερμος υποστηρικτής της υπερθέρμανσης του πλανήτη, άλλαξε άποψη και πέρασε στην πλευρά όσων αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την "πράσινη παράνοια". Πρόκειται για το Σουηδό μετεωρολόγο Λέναρτ Μπένγκτσον, γεννημένο το 1935, διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμης Πρόβλεψης Καιρού στη Βρετανία το 1981-1990 και διευθυντή του πολύ γνωστού Ινστιτούτου Μετεωρολογίας του Αμβούργου Μαξ Πλανκ το 1991-2000, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Στη δεκαετία του 1990 ήταν υποστηρικτής της θεωρίας της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, αλλά τον Απρίλιο ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στο συμβούλιο του Global Warming Policy Foundation (GWPF),ενός Βρετανικού ΜΚΟ, που προωθεί το "σκεπτικισμό" για το αν υπάρχει "ανθρωπογενής" κλιματική αλλαγή.


Όπως είπε ο Μπένγκτσον στο Spiegel, όλη του τη ζωή έμαθε ότι πάντα πρέπει να επιβεβαιώνει τα προγνωστικά μοντέλα καιρού σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες που πραγματικά ακολούθησαν και είναι εντελώς αποθαρρυντικό ότι η κλιματική επιστήμη δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τα μοντέλα της: από το τέλος του 20ου αιώνα η θέρμανση της Γης είναι πολύ λιγότερη απ' αυτή που είχαν προβλέψει τα μοντέλα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία από την έκθεση του IPCC, που σας είχαμε δείξειστις αρχές Απριλίου.
Είπε ακόμα ο Μπένγκτσον ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για τη δουλειά που γίνεται στο IPCC, αλλά, κατά την άποψή του, δεν αναδεικνύεται η απόκλιση των προσομοιώσεων απ' τις πραγματικές παρατηρήσεις και δεν αντιλαμβάνεται για ποιό λόγο πρέπει οπωσδήποτε να επιτευχθεί συναίνεση. Θεωρεί σημαντικό και ουσιώδες να ενημερωθούν τόσο η κοινωνία όσο και η πολιτική για τα θέματα στα οποία δεν διαμορφώνεται συναίνεση. Δεν υπάρχει καμιά λογική στην απλοποίηση ενός επιστημονικού πεδίου που είναι τόσο πολύπλοκο και ατελώς κατανοητό όσο το κλίμα.
Κατά την άποψή του δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθούμε να προβλέψουμε πώς θα είναι ο πλανήτης σε 100 χρόνια από σήμερα, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι αν σήμερα ήμασταν στο 1914 θα ήταν αδύνατο να προβλέψουμε όσα θα γίνονταν μέχρι το 2014, σε σχέση μ' αυτά που πράγματι συνέβησαν. Είναι προτιμότερο να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού σε 9-10 δισεκατομμύρια ανθρώπους στα επόμενα 25 χρόνια, που θα ζητούν τη διπλάσια ποσότητα πρωτογενούς ενέργειας σε σχέση με σήμερα, επικεντρώνοντας σε τεχνολογικές λύσεις που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας και της γενετικής παραγωγής τροφίμων.
greeklignite.blogspot.gr
lithosfotos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου