Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Σώσε μας N.Farage ! ΣΟΣ του φιλορωσικού κινήματος της Ουκρανίας στον Βρετανό πολιτικό


pulshin
Ο αρχηγός των φιλορώσων αυτονομιστών της Αν.Ουκρανίας απηύθυνε έκκληση για βρετανική βοήθεια μέσω του αρχηγού του Ukip Nigel Farage.

O Denis Pushlin επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ έστειλε αυτό το μήνυμα την ώρα που...

οι ουκρανικές δυνάμεις κατέφθαναν προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση εναντίον της νέας φιλοδυτικής κυβέρνησης της χώρας.
Στο e-mail του υπενθυμίζει στον N.Farage ότι το Nτόνετσκ ιδρύθηκε από τον Βρετανό μηχανικό και επιχειρηματία John Hughes το 1870 μετά την σχετική παραχώρηση από τη ρωσική κυβέρνηση του Τσάρου Αλεξάνδρου Β'.
Απευθύνουμε έκκληση όχι μόνο στους αδελφούς Ρώσους αλλά και στον βρετανικό λαό αναφέρει ο Pushlin συνεχίζοντας –Πιστεύουμε πως οι Βρετανοί ,όπως και οι Ρώσοι,δεν είναι της Ευρώπης –όπως δήλωσε και ο Τσώρτσιλ-και δεν θα πάρουν το μέρος των ακραίων εθνικιστών Ουκρανών.
Η ΕΕ,οι ΗΠΑ και το ΝΑΤεπιμένουν να αγνοούντην ταυτότητά μας ,το δικαίωμά μας να μιλάμε ρωσικά ,την επιθυμία μας να είμαστε με την Ρωσία και να γιορτάζουμε την ρωσο-βρετανική μας κληρονομιά.
Εκ μέρους της συντριπτικής πλειονότητας του λαού του Ντόνετσκ ζητάμε την υποστήριξή σας για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής του Ντόνετσκ.Πιστεύουμε πως το UKIP αντιπροσωπεύει το πνεύμα των Βρετανών περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα και γι΄αυτό σας απευθύνουμε SOS.Ο κίνδυνος αφανισμού μας από τις δυνάμεις του Κιέβου επικρέμαται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω μας.
Ο αρχηγός των αυτονομιστών ,που έχει την πλήρη στήριξη της Ρωσίας,αναφέρει –Ελπίζουμε πως εσείς και ο βρετανικός λαός θα ανταποκριθείτε στην έκκλησή μας και θα βοηθήσετε το Ντόνετσκ να υπεραπιστεί την ταυτότητα και τις ζωές μας που απειλούνται από τη νέα –κυβέρνηση –του Κιέβου.Σας παρακαλούμε να σταθείτε στο πλάι μας ,όπως το άγαλμα του John Hughes στο κέντρο της πόλης μας ,κληροδότημα μιας στενής σχέσης ,που δεν αποτελεί μόνο κομμάτι του παρελθόντος,αλλά και του μέλλοντός μας.
Ο Pushlin επιβεβαίωσε το γνήσιο της έκκλησής του .Η MailOnline επικοινώνησε με τo UKIP αλλά δεν βρήκε κάποιον διαθέσιμο για δήλωση.
Τον προηγούμενο μήνα ο N.Farage κατηγορήθηκε ότι παίρνει το μέρος του Πούτιν μετά την δήλωσή του ότι η ΕΕ έχει βάψει με αίμα τα χέρια της στην Ουκρανία.
Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ θεωρείται από το Κίεβο και την Δύση ως όργανο των αυτονομιστών που θα βοηθήσει την διείσδυση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην Αν.Ουκρανία και θα θέσει την χώρα κάτω από την επιρροή της Μόσχας.
Ο Pushlin και οι υποστηρικτές του έχουν καταλάβει τα κυριώτερα κυβερνητικά κτίρια εδώ και 10 μέρες ανακηρύσσοντας την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ με κύριο αίτημα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον τους έχοντας χτίσει οδοφράγματα και κάτω από την προστασία ένοπλων κουκουλοφόρων.Οι υποστηρικτές του Pushlin βρίσκονται ανάμεσα σε όσους ζητούν αυτονομία εντός της Ουκρανίας και αυτούς που ζητούν την άμεση ενσωμάτωση με την Ρωσία.
-Ένα πράγμα είναι σίγουρο,δηλώνει ο Pushlin,εμείς δεν θα έχουμε προεδρικές εκλογές στις 25 Μαϊου-αναφερόμενος στα σχέδια του Κιέβου για ένα εθνικό δημοψήφισμα για την εκλογή νέας κυβέρνησης.
Ο Hughes ήταν Ουαλός μηχανικός και το Ντόνετσκ είχε πάρει το όνομα Hugheskova , ενώ το 1924 επί Σοβιετικής Ένωσης μερονομάστηκε σε Stalino από τον Ιωσήφ Στάλιν.
Ο ιδρυτής του Ντόνετσκ όταν απέκτησε την περιοχή είχε φέρει μαζί του 100 μεταλλωρύχους από τη Ν.Ουαλία και έχτισε νοσοκομεία.σχολεία,λουτρά,πυροσβεστική και μια αγγλικανική εκκλησία στη πόλη που σήμερα αριθμεί ένα εκατομμύριο κατοίκους.


Του Will Stewart / dailymail.co.uk
Απόδοση :Γοργόνα

gorga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου