Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Πέντε μήνες μετά


DSCN0930fixedΠέντε μήνες συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Αττικής. Πέντε μήνες αφότου οι θρασύδειλοι ένοπλοι της τρομοκρατικής οργάνωσης «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» αφαίρεσαν την ζωή δύο νεαρών εθνικιστών και σακάτεψαν έναν τρίτο συναγωνιστή.
Οι έρευνες υποτίθεται πως συνεχίζουν, οι τεχνικές δυσκολίες λένε πως είναι πολλές, οι πράκτορες λέει...
ψάχνουν τους ενόχους και η δημοκρατία θα δείξει πυγμή. Η ουσία είναι πως ο Μανώλης Καπελώνης (22 ετών) και ο 27 ετών Γιώργος Φουντούλης δεν είναι μαζί μας και ο Αλέξανδρος Γέροντας θα υποφέρει μια ζωή από το μολύβι των δειλών τραμπούκων. Μετά την δολοφονία έσπευσαν άπαντες (σχεδόν) να δείξουν τον τρόμο τους, τον αποτροπιασμό και την συμπόνια τους, την απέχθεια τους για τους τρομοκράτες και την βία. Λίγες μέρες αργότερα, όλα κυλούσαν κανονικά, η κοινωνία συνέχιζε την καθημερινότητα της και οι πολιτικές ειδήσεις ξέχασαν τους νεαρούς εθνικιστές. Ότι έγινε έγινε και η πολιτική ζωή συνεχίζεται, στο κάτω κάτω δυο εθνικιστές ήταν…
Για εμάς δεν είναι έτσι απλά, για εμάς τόσο οι νεκροί, όσο και ο τραυματίας , είναι σύντροφοι και συναγωνιστές, πέρα από κομματικές επιλογές. Εμείς λοιπόν δεν τους ξεχνάμε και δεν τους λησμονούμε και μάλιστα όχι μόνο εμείς οι Έλληνες, αλλά ‘’εμείς’’ οι εθνικιστές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μετά την δολοφονία των 2 νεαρών, διαδηλώσεις έγιναν σε Αγγλία, Ουκρανία, Γερμανία, Κίεβο, Ρωσία, Ισπανία, Σίδνεϊ, Μελβούρνη, Μιλάνο, Ιταλία, Ουγγαρία, Σερβία, Πολωνία, Σουηδία, Γαλλία και πολλές άλλες χώρες , όπου ακόμα και σήμερα οι εθνικιστές τιμούν την μνήμη τους. Σήμερα, πέντε μήνες μετά, είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Ο δολοφόνος λέει ήταν κάποιος με «ιδιόρρυθμη βάδιση» ,ένας λέει τριαντάχρονος με σχέσεις με τον υπόκοσμο, αυτός τράβηξε την σκανδάλη. Όμως πίσω από αυτόν είναι ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικής ορθότητας, το οποίο ποινικοποιεί συνειδήσεις, στιγματίζει ανθρώπους και εμφανίζει νεαρά άνθη, όπως τον Γιώργο και τον Μανώλη, να μοιάζουν τέρατα έτοιμα να προκαλέσουν κακό. Αν ένας με ιδιόρρυθμη βάδιση τράβηξε την σκανδάλη, ένα ολόκληρο σύστημα ήταν που όπλισε το χέρι του. Οι πολιτικές επιλογές των δύο νεαρών τους στοίχισαν την ζωή και μούδιασαν τον εθνικιστικό χώρο. Ο πολιτικός αγώνας είναι δύσκολο έτσι και αλλιώς και οι θέσεις των εθνικιστών, δεν τυγχάνουν διαφήμισης από το σύστημα, όμως προς ευχαρίστηση τόσο του Γιώργου, όσο και του Μανώλη, οι εθνικιστές συνεχίζουν τον πολιτικό τους αγώνα, ανεξαρτήτως κόμματος ή παράταξης και δεν κάνουν κανένα βήμα πίσω.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου