Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Σφοδρές και βίαιες αντιδράσεις για το Εθνικό Μέτωπο



FC23FE520712E1EC745D18582BCE2ABCΗ επί της ουσίας νίκη του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου έναντι του U.M.P ( Union pour un Movement Populaire) το οποίο υποτίθεται πως εκφράζει την σκέψη του Ντε Γκωλ, και της Γαλλικής αριστεράς καθώς και η εκλογή δημάρχων με έντονο πατριωτικό και Ευρωσκεπτικιστικό χαρακτήρα, προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό αντιδράσεις από όλο το φάσμα της πολιτικής ορθότητας και της νεοταξικής συμμαχίας...

Αρχικά οι αντιδράσεις αριστερών και ακροαριστερών στα ΜΜΕ της Γαλλίας οι οποίοι μίλησαν για ''μαύρη μέρα'' στην Γαλλία καθώς και για αναβίωση του Ναζισμού και άλλες ανοησίες. Εν συνεχέια οι ισλαμιστές της χώρας, συμπαραταγμένοι κατά περίεργο τρόπο με τους άθεους αντιφασίστες και τους αναρχικούς της Γαλλίας, συγκεντρώθηκαν έξω από τα δημαρχεία της χώρας στα οποία εξελέγησαν δήμαρχοι του Εθνικού Μετώπου και εξέφρασαν δημοκρατικά την αντίθεση τους... καταστρέφοντας περιουσίες, σπάζοντας και καίγοντας. Τα μεγαλύτερα επεισόδια έγιναν στις πόλεις Fréjus και Beziers όπου χωροφυλακή και αστυνομία επενέβησαν για να τους απωθήσουν.
Όμως οι αντιδράσεις δεν παύουν εκεί μα πάνε και σε υψηλότερα κλιμάκια, όπου όπως και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, έτσι και εδώ αντιδράσεις προκλήθηκαν και από κύκλους που δεν έχουν άμεση σχέση με την πολιτική κατάσταση της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του European Conference of Rabbis, ραβίνος Pinchas Goldschmidt κατηγόρησε τους Γάλλους ψηφοφόρους πως είτε δεν λαμβάνουν στα σοβαρά την απειλή που αποτελεί η άκρα δεξιά, είτε δεν τους νοιάζει! Στην συνέχεια πρόσθεσε πως οι ''ιδεολογίες του μίσους'' επιστέφουν και πως αυτό πρέπει να μας ανησυχεί! Εν συνεχεία η οργάνωση ''Ένωση των Εβραίων Σπουδαστών στην Γαλλία'', κατηγόρησε τους ψηφοφόρους και τις αρχές για την επιτυχία του Εθνικού Μετώπου και των εθνικιστών.
Προφανώς και οι επιτυχίες του FN προκαλούν αντιδράσεις και η άνοδος των πατριωτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη, δημιουργούν έναν νέο πολιτικό χάρτη με τις εξελίξεις να αλλάζουν ταχύτατα.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου