Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Και δεύτερος σχηματισμός εθνικιστών στο ευρωκοινοβούλιο;


 74045251_021784719-1Σε κοινές δράσεις ενόψει ευρωεκλογών προχωρούν οι οργανώσεις των νεολαιών τεσσάρων εθνικιστικών κινημάτων της Ευρώπης. Η συμμαχία ονομάστηκε...
YEAH το ακρωνύμιο του Young European Alliance for Hope (Νέα ευρωπαϊκή συμμαχία για την ελπίδα). Ο εκπρόσωπος του αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ) Ούντο Λάντμπαουερ, ο Γάλλος Ζιλιέν Ροσεντί του Εθνικού Μετώπου (FN), ο Βέλγος Τομ φαν Γκρίκεν του Vlaams Belang και ο  Γκούσταφ Κάσελστραντ των Σοθηδών Δημοκρατών δεν διευκρίνισαν τη μορφή που θα έχει αυτή η συνεργασία. «Είμαστε μια φιλοευρωπαϊκή οργάνωση, όμως έχουμε σοβαρά ερωτήματα για την τρέχουσα μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο Φαν Γκρίκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Για εμάς η Ευρώπη είναι ένας πολιτισμός που βασίζεται στα κράτη. Αν αρνηθούμε αυτούς τους πολιτισμούς, την ταυτότητά τους και την κυριαρχία τους, αρνούμαστε την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Ροσεντί, που επιθυμεί η YEAH να εξελιχθεί σε ένα φόρουμ ανταλλαγής ιδεών. Πέρα από τις ευρωεκλογές, οι νεολαίες των κομμάτων που δημιούργησαν τη YEAH στοχεύουν στη διοργάνωση κοινών συνεδρίων των οργανώσεων και κυρίως ένα κοινό θερινό πανεπιστήμιο. Ήδη έχει γίνει πρόσκληση να παραστούν τα στελέχη των νεολαίων αυτών την 1η Μαΐου στη διαδήλωση του Εθνικού Μετώπου που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι και είναι αφιερωμένη στην Ιωάννα της Λωρραίνης. «Η μαζική μετανάστευση» και τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στους νέους της ΕΕ παρουσιάστηκαν ως τα βασικά σημεία δράσης της ένωσης.
Σημειώνεται εδώ, ότι αυτός είναι ο δεύτερος σχηματισμός εθνικιστικών κινημάτων στην ευρωβουλή, καθώς ο άλλος - στον οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται και η ΧΑ - έχει να κάνει τόσο με το βρεταννικό BNP και την ιταλική Forza Nuova (αν καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτές ενώ με ερωτηματικό σημειώνεται το ποιά θα είναι η στάση του ουγγρικού Jobbik.


elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου