Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ερχεταί το δεύτερο βίντεο βόμβα.Μετά τον Μπαλτάκο ο Αθανασίου ; Στη Μάνη οι «Οπλαρχηγοί» της Χρυσής Αυγής σχεδιάζουν την «Ανατίναξη» της κυβέρνησης Σαμαρά

athanasiou-baltakos-koutzamani

Είναι πια κοινό μυστικό. Αυτοί που συνομιλούν και «σουβλίζουν τον Σαμαρά»(η φρασεολογία δεν είναι δική μας)ανήμερα του Πάσχα, αυτές τις ώρες, στο πασχαλινό τραπέζι των μεγάλων αποφάσεων των «οπλαρχηγών» της Ελληνικής Ακροδεξιάς, όσο κι αν θέλουν να κρυφτούν…η χαρά δεν τους αφήνει. Ήδη έχουν...
ληφθεί από τα «ηγετικά κεφάλια» των εθνικιστών, οι αποφάσεις: «Η ερμαφρόδιτη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, δεν έχει ψωμιά. Θέλουν να μας κλείσουν φυλακή πριν από τις 15 Μαΐου. Η Γκουτζαμάνη, επείγεται. Την πιέζουν να τελειώνει. Γι αυτό και η αποστολή αιτήματος στη Βουλή για την επίσπευση της άρσης ασυλίας μας. Υπομονή. Αυτό που είναι να βγει θα βγεί όταν πρέπει. Αλλά θα βγεί…». Ο πιο πάνω διάλογος αποτελεί προϊόν της συνομιλία μας με κορυφαίο πρόσωπο στη λήψη αποφάσεων των ινστρουχτόρων της «Χρυσής Αυγής» που όλα δείχνουν και συντείνουν στο γεγονός ότι πια ο μηχανισμός τους δεν λειτουργεί θερμοκέφαλα, γυρίζοντας πάγκους και δέρνοντας Πακιστανούς στον Άγιο Παντελεήμονα. Η ηγετική «τρόικα» των ακροδεξιών, διαμορφωμένη σε πλαίσια αυτοπροστασίας αλλά και επιθετικών προσανατολισμών, είναι αποφασισμένη: «Θα τους ανατινάξουμε. Και όχι βέβαια με το παράνομο οπλοστάσιο που δεν βρέθηκε ποτέ αλλά με τις δικλείδες που μας δίνει το Σύνταγμα.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η ηγετικά «φράξια»(η οποία κατά τις ίδιες πληροφορίες παρακολουθείται από την ΕΥΠ, την κρατική ασφάλεια και τις μυστικές υπηρεσίες 24 ώρες το 24ωρο), αποτελείται από τους: Νίκο Μιχαλολιάκο και Χρήστο Παππά στη φυλακή, Τάκη Μιχαλόλια(αδερφό του προφυλακισμένου αρχηγού και γνωστό ποινικολόγο)και Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αποτελεί τον «εκτελεστικό βραχίονα». Σύμφωνα με ενδείξεις, οι αποφάσεις θα ληφθούν στη Μάνη(τόπο καταγωγής των περισσοτέρων)αλλά και στην Αθήνα. Νομικοί παραστάτες των όποιων αποφάσεων είναι ο ποινικολόγος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας, Παύλος Σαράκης, ο ποινικολόγος Νίκος Αντωνιάδης και ο επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της οργάνωσης του «Λαϊκού Συνδέσμου» στα γραφεία τους στην οδό Μεσογείων.
eleftheri-ora-vomva

Το βίντεο

Τα προεόρτια έχουν προαναγγελθεί από την ίδια την «Χρυσή Αυγή» για όσους διαβάζουν και ξέρουν να διαβάζουν σωστά με ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα τους, σε ένα πρωτοφανές «αντάρτικο» πίεσης και «πολέμου» νεύρων, ίδιον χαρακτηριστικό των Μανιατών και της «πέτρινης» ρίζας τους.
«Ανοίγουν τα στόματα στη σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής. Όσο τα περιθώρια στενεύουν, το ένα κυβερνητικό στέλεχος προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες στο άλλο. Εκ των πρωταγωνιστών αυτής της διαδικασίας είναι ο υπουργός Αθανασίου, ο οποίος αναδεικνύεται σε «παπαγαλάκι» της Δικαιοσύνης», γράφει εδώ και μέρες το ιστολόγιο τους, φιλοξενώντας δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου. «Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Real News, για πρώτη φορά ομολογεί ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Σαμαρά πριν την απολογία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής όσο ο Πρωθυπουργός βρίσκονταν στην Αμερική. Το τηλεφώνημα δε αυτό, δεν αφορούσε γενικώς και αορίστως θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά ακριβώς αυτή την εξέλιξη της ανάκρισης των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για ακόμη μία παραδοχή-ομολογία Αθανασίου, που συμπληρώνει το παζλ των γεγονότων τα οποία εξιστορεί ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος στο περίφημο βίντεο. Δηλαδή ότι μόλις έγινε γνωστό πως αφέθηκαν ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος, ο Σαμαράς τηλεφώνησε σε Αθανασίου-Δένδια από Αμερική και εν συνεχεία ο Αθανασίου τηλεφώνησε στην προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Αθηνών Μαίρη Τσάμη (προφανώς για να της μεταφέρει τις εντολές του Πρωθυπουργού)». Στην ίδια «αφιερωματική» αναφορά, μεταφέρεται αυτούσιος διάλογος της συνέντευξης Αθανασίου στην εν λόγω εφημερίδα με την υποσημείωση: «Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε ολόκληρο το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αθανασίου:
«Ερ.: Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, γιατί πιστεύετε ότι σας ενέπλεξε στην υποκλαπείσα συνομιλία με τον Ηλία Κασιδιάρη Χρησιμοποιώντας μάλιστα εκφράσεις που παραπέμπουν στο πεζοδρόμιο, υποστήριξε ότι σας τηλεφώνησε ο Πρωθυπουργός από την Αμερική για να σας επιπλήξει γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι Παναγιώταρος και Κασιδιάρης…
Απ.: Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί ο κ. Μπαλτάκος είπε αυτά που είπε. Απολύτως σίγουρος είμαι για αυτά που είπα και έπραξα εγώ, και θεωρώ ότι έχω καταστήσει τις θέσεις και τις απόψεις μου σαφείς. Θεωρώ φυσιολογικό και αυτονόητο το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού να πληροφορηθεί τις εξελίξεις σε μια υπόθεση που απασχολούσε το πανελλήνιο. Από κει και πέρα, τα σενάρια περί επιπλήξεων και πεζοδρομιακών χαρακτηρισμών ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και δεν συνάδουν με τη λογική με την οποία λειτουργεί ο πρωθυπουργός.», απαντά ο κ.Αθανασίου.
«Το νόημα των παραπάνω δηλώσεων είναι σαφές και δεν χωρά παρερμηνείες. Για πρώτη φορά, ο Αθανασίου παραδέχεται ότι ο Σαμαράς τον πήρε τηλέφωνο ενώ βρισκόταν στην Αμερική και προσπαθεί (μάταια βεβαίως) απλά να αμφισβητήσει μόνο τις υβριστικές φράσεις που επικαλείται ο Μπαλτάκος», τονίζουν οι συντάκτες της προφητικής αναφοράς στο ιστολόγιο τους. «Να ξέρουν όλοι οι επίορκοι της Χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου ότι το πολιτικό τους τέλος έρχεται πιο κοντά όσο πλησιάζουν οι εκλογές του Μαΐου. Να ξέρουν επίσης ότι πολύ σύντομα όλο το παρασκήνιο της σκευωρίας κατά της Χρυσής Αυγής θα αποκαλυφθεί μέχρι και στις τελευταίες του λεπτομέρειες. Ένας τρόπος υπάρχει για να εξιλεωθούν: να βγουν τώρα από μόνοι τους και να πουν όλη την αλήθεια χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα. Σε διαφορετική περίπτωση θα εκτεθούν με τρόπο αφάνταστα οδυνηρό!». Το πιο πάνω κείμενο είναι ενδεικτικό του «τυφώνα» που έρχεται. Πολύ πιθανόν μετά τον Μπαλτάκο να έρχεται η ώρα και η σειρά του Χαράλαμπου Αθανασίου να «απογυμνωθεί» με ήχο και εικόνα. Κυριακή κοντή γιορτή…
Μάλιστα στη σιβυλλική αναφορά δημοσιεύεται και μια φωτογραφία. Από την επίσκεψη του προέδρου του Αρείου Πάγου, Μ. Θεοχαρίδη και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Χαράλαμπος Αθανασίου (28 Αυγούστου 2013).

Κυριακάτικη “Ελεύθερη Ώρα”
www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου