Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Εθνική Δράση Ηλείας και δημοτικός συνδυασμός Αναγένεσις στον Πύργο


ETHNIKI-DRASI-ILIAS
Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ είναι μια αυτόνομη τοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στο νομό από τις αρχές του καλοκαιριού το 2011 και σφραγίζει την επισημοποίηση της στις 25/11/11. διαθέτοντας γραφεία όπου γίνονται ομιλίες, ιδεολογικές ζυμώσεις και προβολές ταινιών πάντα με...
σχολιασμούς και εξηγήσεις στα μηνύματα που περνάει κάθε ταινία βοηθώντας στην στάση και στον τρόπο ζωής. Επίσης τα γραφεία συντηρούνται με την συνδρομή μελών, φίλων και υποστηρικτών της οργάνωσης. Τα μέλη της οργάνωσης είναι κυρίως νεαρής και μέσης ηλικίας που μάχονται για να δουν ένα καλύτερο μέλλον για τον νομό μας αλλά και για την Ελλάδα. Κοινή γραμμή όλων των μελών είναι η αγάπη για την πατρίδα, η υπεράσπιση του Έθνους και της Φυλής, η προσπάθεια διάσωσης παραδοσιακών αξιών, της πολιτιστικής κληρονομιάς και η αντιμετώπιση των αντιεθνικών απόψεων, των πολυπολιτισμικών στοιχείων και της ηττοπάθειας. Η Ε.Δ.Η (ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ) αγωνίζεται με κάθε νόμιμο μέσο και όπως ορίζει το καταστατικό της. Στο ιστορικό της έχουν καταγραφεί δράσεις και παρεμβάσεις ιδεολογοπολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου. Έχει δώσει λύσεις και σκέψεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας μέσω του δημοτικού συμβουλίου ως ανήσυχος πολίτης, στήριξη στο πλευρό αγανακτισμένων πολιτών, αγροτών, παραγωγών και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά της απομάκρυνσης του Τ.Ε.Ι από την πόλη του Πύργου. Ενδεικτικές δράσεις είναι:
  • Αποτροπή εγκατάστασης μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών σε εγκαταλελειμμένο κλειστό γυμναστήριο στον Κούβελο (συνοικία του Πύργου).
  • Πανό κατά της ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου και τις διώξεις των εθνικιστών.
  • Παρέμβαση στην κεντρική πλατεία του Πύργου κατά την ώρα της υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου με ανάρτηση πανό που ζητούσε από τους διοργανωτές των αγώνων να επιστρέψουν τα «κλεμμένα» μάρμαρα του Παρθενώνα.
  • Παρέμβαση για το θέμα της αφόρητης δυσοσμίας που δημιουργεί η εγκατάσταση δεμάτων σκουπιδιών λίγα μέτρα έξω από την πόλη του Πύργου. Κάλεσμα των κατοίκων (πλατεία εργατικών κατοικιών) και συζήτηση για να λήξη αυτό το μεγάλο πρόβλημα της ανατολική πλευράς της πόλης και της περιοχής Κολλυρίου.
  • Αποκλεισμός και προστασία χώρου δεματοποίησης σκουπιδιών στη θέση Ποτόκι του Πύργου, διότι αν και είχε λήξει η άδεια λειτουργίας του, άνθρωποι του Δήμου συνέχιζαν και απόθεταν σκουπίδια. Από τότε ο χώρος δε ξανά χρησιμοποιήθηκε.
  • Με την έναρξη της περιόδου συλλογής της ελιάς. ανάρτησαν 10 πανό στην περιφέρεια του Δήμου που καλούσαν του παραγωγούς να προτιμήσουν περισσότερους Έλληνες εργάτες λόγω και της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει την περιοχή(φυσικά κάποιοι φρόντισαν να κατέβουν τα πανό λίγο μετά την ανατολή του ηλίου).
  • Αληλλεγγύη στον συριακό λαό και στον Άσαντ με τοποθέτηση πανό και ενημέρωση με σχετικά φυλλάδια στην κεντρική πλατεία του Πύργου.
  • Τοποθέτηση πανό κατά του πολυπολιτισμού και ισλαμοποίησης Ελλάδας και Ευρώπης σε κεντρικό σημείο του Πύργου. Με αυτή την κίνηση τα μέλη δείχνουν την ανησυχία για τον κίνδυνο αλλοίωση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας από την φυλετική επιμειξία και εισαγωγή ξένων πολιτισμικών στοιχείων και να περάσουν το μήνυμα στο λαό του Πύργου ότι είναι φυσική και βιολογική ανάγκη τα έθνη να διαφέρουν μεταξύ τους.
  • Άξιόλογες κινήσεις που έχουν γίνει είναι ομάδα ανάσχεσης κατάσχεσης κατοικιών καθώς και η αποτροπή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που είναι οικονομικά αδύνατες και η δημιουργία ομάδας συγκομιδής φρούτων και μάζεμα ελιάς με τα χρήματα να πηγαίνουν στο ταμείο της οργάνωσης.
DSC 0592 4 Τέλος η Ε.Δ.Η κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό ''ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ'' με υποψήφιο δήμαρχο τον Χάρη Βασ. Μιχαλακόπουλο και διεκδικώντας με μεγάλες προσδοκίες μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Παρουσίαση του συνδυασμού «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ».
Ο συνδυασμός ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στον Δήμο Πύργου είναι γνήσιο τέκνο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ και σκοπός του είναι να ενώσει όλους τους πολίτες (και όχι απαραίτητα μέλη της Ε.Δ.Η) που έχουν πατριωτική προσέγγιση, και βαρέθηκαν να περιμένουν αυτόκλητους σωτήρες να σώσουν αυτούς, τα παιδιά τους και τον τόπο τους. Έβαλαν το προσωπικό συμφέρον στην άκρη και έδωσαν όρκο τιμής και ευθύνης να δώσουν και την τελευταία ικμάδα της δύναμής τους για να σώσουν ότι έχει απομείνει όρθιο από την επέλαση των αλλοφύλων στην πατρίδα μας και κατ επέκταση στον τόπο μας. ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ σημαίνει γεννιέται κάτι νέο πάνω στις στάχτες της μαύρης γης που πατούσαν οι πρόγονοί μας και εμείς σήμερα. ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ σημαίνει ΠΟΛΗ ΚΡΑΤΟΣ απαλλαγμένο από εξαρτήσεις του κράτους των Αθηνών που έτσι και αλλιώς τοποθετείται πολύ μακριά στον χάρτη και στις καρδιές μας. ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ σημαίνει ομαδική προσπάθεια για αλλαγή τρόπου σκέψης και πως αυτή εκφράζεται μέσα από πράξεις και ενέργειες. Διότι πρέπει να αναλογιστούμε όλοι ότι δεν είναι φρόνιμο και λογικό να φταίνε πάντα οι άλλοι, αλλά οι προσωπικές μας επιλογές και η άποψη ότι δεν θα «αλλάξω εγώ την κοινωνία» ήταν μέγα λάθος, γιατί το έργο αναλάμβαναν μέχρι χθες οι αλλόφυλοι, οι δωσίλογοι, οι ανίκανοι

 www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου