Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Βάση με πυραύλους S-300 κατέλαβαν εξ εφόδου Ρώσοι κομάντο ατην Κριμαία


Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα εξ εφόδου μια μικρή βάση του Ναυτικού, μια βάση αντιαεροπορικών πυραύλων και ένα στρατιωτικό νοσοκομείο.
Ουκρανός αξιωματικός, που σε ανήκει κει σε μηχανοκίνητο τάγμα του ουκρανικού Ναυτικού δήλωσε πως...
τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη βάση κοντά στην πόλη Μπαχτσισαράι λίγο μετά τις 14.00 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), με αστραπιαία ενέργεια, τους αφόπλισαν και τους περιόρισαν σε ένα χώρο της βάσης
Επίσης το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ της Ουκρανίας μετέδωσε πως φιλορωσικές πολιτοφυλακές και ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το νοσοκομείο στη Συμφερόπολη και συγκέντρωσαν το προσωπικό σε μια αίθουσα "προφανώς για να συναντήσει τους νέους διευθυντές του ιδρύματος".
Στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, Ρώσοι στρατιώτες αφόπλισαν Ουκρανούς οπλίτες σε ουκρανική στρατιωτική βάση αντιαεροπορικών πυραύλων S-300. Περίπου 200 στρατιώτες που επέβαιναν σε 14 φορτηγά κινήθηκαν προς το κτίριο γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και το κατέλαβαν εξ εφόδου πριν οι Ουκρανοί προλάβουν να αντιδράσουν.
Πλέον δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα σημαία που να ελέγχονται από τις ουκρανικές δυνάμεις στην χερσόνησο της Κριμαίας και στόχος των ρωσικών δυνάμεων, καθώς και των δυνάμεων αυτοάμυνας της Κριμαίας είναι μέχρι την Κυριακή που θα γίνει το δημοψήφισμα να μην υπάρχει ούτε ένα σημείο που να βρίσκεται υπό ουκρανική κατοχή
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα. Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου