Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Πρωτοφανής κίνηση από Ρωσία: Μετέφερε υπερηχητικούς πυραύλους cruise στην Σεβαστούπολη


Mεταφορά συστημάτων υπερηχητικών βλημάτων επακτίου αμύνης cruise P-800 Yakhont (σύστημα  K-300P Bastion-P) μεταφέρει σε μία πρωτοφανή κίνηση η Ρωσία στην χερσόνησο της Κριμαίας, σαν απάντηση στην εμφάνιση εντός της Μαύρης Θάλασσας των αμερικανικών αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke και O.H.Perry.
Το SS-N-26 κατά το ΝΑΤΟϊκό κωδικό έχει...
βεληνεκές 300 χλμ. και θεωρείτααι μη ανασχέσιμο από τα δυτικά αντιπυραυλικά συστήματα ακριβώς επειδή είναι υπερηχητικό.
Το Bastion αναπτύχθηκε στην Σεβαστούπολη από την ρωσική πόλη της Ανάπα κοντά στο Κράσνονταρ 250 μίλια ανατολικά της Χερσονήσου.
Αυτόπτες μάρτυρες είδαν την μεταφορά του συστήματος στους δρόμους της Κριμαίας.
Γενικά η κίνηση θεωρείται πρωτοφανής αφού τέτοιου είδους συστήματα δεν έχουν αναπτυχθεί από την εποχή του "Ψυχρού Πολέμου" στην Κριμαία...
Την ίδια στιγμή δύο ρωσικά πολεμικά πλοία από την δύναμη της Μεσογείου επιστρέφουν στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κριμαίας.
Μέχρι σήμερα το Truxtun  είναι το μόνο αμερικανικό πλοίο που έτρεξε προς αντικατάσταση του FF(G)-50 USS Taylor μέσω του Βόσπορου.
Tο Taylor, φρεγάτα κλάσης Perry ειχε αναπτυχθεί στν Μαύρη Θάλασσα πριν τους Ολυμπιακούς του Σότσι του 2014 μαζί με την ναυαρχίδα του αμερικανικου 6ου Στόλου USS Mount Whitney τα οποία είχαν σταλλεί σε περίπτωση που χρειάζονταν επείγουσα εκκένωση Αμερικανών αθλητών  και θεατών εάν συνέβαινε κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα.Η φρεγάτα όμως έπαθε ζημιες στην προπέλα στο τουρκικό λιμάνι της Σαμψουντας και έπρεπε να ρυμουλκηθεί πίσω στο λιμάνι της Σούδας.
Το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι το πλοίο στάλθηκε στην Μάυρη Θάλασσα για την διεξαγωγή ασκήσεων με το βουλγαρικό και το ρουμανικό Ναυτικό.Σύμφωνα με την Συνθηκη του Μοντρέ πολεμικά πλοία εκτός χωρών της Μαύρης Θάλασσας μπορούν να παρμείνουν στα νερά της μόνο για 21 μέρες.
Bastion launcher carrier were moved to Crimea last night.
Στην φωτογραφία φαίνεται η μεταφορά του συστήματος το βράδι.
 
USS Taylor being towed by the tug Coastal Voyager. The tug Kurtaran 1 from Turkish Coastal Safety Agency is preventing the ship from drifting at the back. Turkish Coast Guard vessel TCSG-90 is providing security. Photo via Turkishnavy.net
 
Η ρυμούλκηση του Taylore
truxtun800


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου