Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Front National: Το κυρίαρχο κόμμα στις δημοτικές εκλογές


FNΣτα ύψη φτάνουν τα ποσοστά του Εθνικού Μετώπου μετά τα πρώτα exit polls των δημοτικών εκλογών. Το Γαλλικό Εθνικό Μέτωπο κατεβαίνει στις εκλογές διεκδικώντας τη δημαρχεία σε...
600 από τις 37.000 πόλεις και δήμους που υφίστανται. Παρ όλα αυτά στο σύνολο της πρόθεσης ψήφου παίρνει το 7% επί του συνόλου των 37.000. Νούμερο που μας δίνει να καταλάβουμε πως στις 600 πόλεις όπου διεκδικεί τη δημαρχεία έχει υψηλότατα ποσοστά. Ήδη το Εθνικό Μέτωπο έχει σίγουρη την εκλογή σε  μεγάλους δήμους της Β. Γαλλίας από τον πρώτο γύρο όπως αναφέρει σχετικά το France 24. Ενώ η Μαρίν Λεπέν ανέφερε στο TF1 ότι το Εθνικό Μέτωπο γίνεται κόμμα της επικράτειας αλλά και τοπικό. Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Γαλλικό εθνικιστικό κόμμα αγγίζει τέτοια ποσοστά αφήνοντας μάλιστα αρκετά πίσω του το κόμμα του "σοσιαλιστή" Φρανσουά Ολλάντ.
Όπως όλα δείχνουν αυτό αποτελεί ένα προμήνυμα των εθνικών εκλογών, αλλά κυριότερα φανερώνει ότι η περσινή "Γαλλική άνοιξη" και η εξέγερση εκατομμυρίων Γάλλων, δεν ήταν καθόλου τυχαία.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου