Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

"Ψιλό γαζί" δουλεύουν τους δυτικούς Β.Πούτιν και Ν.Μεντβέντεφ


Ενώ τα ρωσικά στρατεύματα έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλη την χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία μάλιστα έχει ήδη δημιουργήσει Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία από το προσωπικό που αυτομόλησε και τα ουκρανικά πολεμικά μέσα που "απαλλοτριώθηκαν", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Γκέοργκ Στράιτερ, η πρόταση για τη...
σύσταση της ομάδας από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που έκανε η Μέρκελ στο Πούτιν έγινε κατ'αρχήν δεκτή!
Σε ανακοίνωση του Βερολίνου αναφέρεται: «Ο πρόεδρος Πούτιν δέχθηκε την πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου για την άμεση δημιουργία εξεταστικής επιτροπής καθώς και ομάδας επαφής, πιθανώς κάτω από τη διεύθυνση του ΟΑΣΕ, ώστε να ξεκινήσει ένας πολιτικός διάλογος».
Και ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, λέει «ναι» σε συνομιλίες, και "ανοιχτός σε συνεργασία με την Ουκρανία και την ανάπτυξη δεσμών με τη χώρα, αλλά όχι με όσους ανήλθαν στην εξουσία μέσω της αιματοχυσίας"..
Την ίδια στιγμή, δήλωσε πως μπορεί η εξουσία του έκπτωτου προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, είναι να μην υπάρχει, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ουκρανίας, παραμένει ο νόμιμος επικεφαλής του κράτους.
Επισήμανε, μάλιστα, πως η Ρωσία χρειάζεται την Ουκρανία να είναι "ισχυρή και σταθερή και οικονομικός εταίρος".
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρωθυπουργός προειδοποίησε τον Ουκρανό μεταβατικό πρωθυπουργό ότι η Μόσχα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τους στρατιώτες και τους πολίτες της στην Κριμαία.
Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι Πούτιν και Μεντβέντεφ τους δουλεύουν "ψιλό γαζί" τους δυτικούς;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου