Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Νέο ρεκόρ δημοτικότητας για Β.Πούτιν: 69% αποδοχή στη Ρωσία!


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ δημοτικότητάς του, το οποίο μέχρι σήμερα έστεκε στο 68,8%, που είχε σημειώσει αμέσως μετά την επανεκλογή του στην προεδρία τον Μάιο του 2012, και αυτό κυρίως χάρη στη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν τα μεγαλύτερα ρωσικά ινστιτούτα δημοσκοπήσεων.
 
Πλέον, περισσότεροι... από δύο στους τρεις Ρώσους (69% των ερωτηθέντων, 9% περισσότεροι απ’ ό,τι τον Φεβρουάριο του 2013) δηλώνουν ότι εγκρίνουν την πολιτική του κ. Πούτιν, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από το ανεξάρτητο Κέντρο Levada σε δείγμα 1.603 ανθρώπων σε 45 ρωσικές επαρχίες.
 
Μόνο το 30% των Ρώσων (έναντι 35% πριν ένα χρόνο) εκφράζει την αντίθεσή του στην πολιτική του ύπατου άρχοντα της Ρωσίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Κέντρου.
 
Το ινστιτούτο VTsIOM τοποθετεί τη δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου στο 68% και επισημαίνει ότι για το 53% των ερωτηθέντων η ουκρανική κρίση είναι το «βασικό θέμα» της επικαιρότητας.
 
«Η δημοτικότητα του Πούτιν, που πλησιάζει το ποσοστό που είχε φτάσει τον Μάιο του 2012, όταν επανεξελέγη για μια τρίτη θητεία στην προεδρία, μπορεί να αυξηθεί κι άλλο καθώς συνεχίζεται η επέμβαση του Κρεμλίνου στην Ουκρανία», εκτιμά ο Αλεξέι Λέβινσον, κοινωνιολόγος του Κέντρου Levada.
 
«Ο Πούτιν χειρίζεται με επιτυχία τα χαρακτηριστικά του πατερναλισμού. Οι Ρώσοι έχουν εμπιστοσύνη στην ερμηνεία του για τα γεγονότα στη Ρωσία και το εξωτερικό», συνέχισε ο κ. Λέβινσον.
 
Η δημοτικότητα του Βλάντιμιρ Πούτιν, 61 ετών, δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 60% από το 2000, οπότε ανήλθε στην εξουσία.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου