Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Δάνειο – «δωράκι» 30 εκ. ευρώ πήραν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του ΄12

euro12«Δωράκι» 30 εκατ. ευρώ (!) φέρονται, σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες, να έλαβαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πριν τις εθνικές εκλογές του 2012, με τις ευλογίες της τρόικας, για να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τα εσωτερικά τους, γιγαντιαία οικονομικά προβλήματα και, φυσικά, για να πάρουν στα χέρια τους τα ηνία της εξουσίας...
Η αποκάλυψη αυτή έγινε την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Ωστόσο, πέρασε από τα συστημικά ΜΜΕ στα «ψιλά».
Το «nez.gr», όμως, αρέσκεται να «σκαλίζει» αυτά τα οποία τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, για τους… δικούς τους λόγους, επιθυμούν να «θάβουν» ειδησεογραφικά. Και έτσι, μέσα από την εκπομπή του Γ. Τράγκα, την περασμένη εβδομάδα στο κανάλι «Εψιλον», ανέσυρε τις καταγγελίες – «βόμβα», όχι κάποιου στελέχους των κομμάτων της ελληνικής αντιπολίτευσης, αλλά του ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη, ο οποίος είναι στις Βρυξέλλες εκπροσωπώντας το κόμμα των Γερμανών Φιλελεύθερων (FDP).
hatzimarkakis_2006
Τι κατήγγειλε ο κ. Χατζημαρκάκης; Ο ευρωβουλευτής ανέφερε δημόσια ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του 2012 πήραν ένα δάνειο – «δωράκι» 30 εκατ. ευρώ με το «ο.κ.» της τρόικας, οι πολιτικοί «προϊστάμενοι» της οποίας επένδυαν στην εκλογική νίκη των δύο κομμάτων για τη συνέχιση της, εξοντωτικής για την πλειονότητα της κοινωνίας, εφαρμογής του μνημονίου.
Μάλιστα, τη στιγμή που σχεδόν κανένας μικρομεσαίος δεν μπορεί, όχι δάνειο να πάρει αλλά ούτε να «περάσει έξω» από τράπεζα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δανειοδοτήθηκαν απλόχερα, με τους τροϊκανούς, στην προκειμένη να παραβλέπουν ότι τα δύο κόμματα ήδη χρωστούσαν τεράστια ποσά από παλαιότερες συναλλαγές τους.
Συνολικά, το 2013, με βάση απάντηση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Χουακίν Αλμούνια σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Θοδωρή Σκυλακάκη, τα δύο κόμματα όφειλαν πάνω από 270 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι και πριν τις εκλογές του 2012, τα χρέη τους ξεπερνούσαν κατά πολύ τα 200 εκατ. ευρώ. Όμως, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στην τρόικα να δώσει το «ο.κ.» για την περαιτέρω δανειοδότηση τους, αφού υπήρχε συγκεκριμένηεκλογική- σκοπιμότητα.
sam_ven2
Ο Μπαρόζο πόνταρε σε νίκη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!
Η εκτίμηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Χατζημαρκάκη, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Μπαρόζο, σε συνάντηση με τον ευρωβουλευτή πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές του είχε πει ότι «είναι σίγουρος ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζαν τις εκλογές»!
www.nez.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου