Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Βρετανία: Σε επικίνδυνα επίπεδα έχει ανέβει η στάθμη του Τάμεση


PictureΗ στάθμη του Τάμεση ανεβαίνει σε επικίνδυνα επίπεδα μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, θέτοντας σε συναγερμό τη βρετανική κρατική μηχανή που έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για σφοδρές πλημμύρες σε 14 νέα σημεία στο νότιο τμήμα της χώρας -ενώ κινδυνεύει και το Σόμερσετ. Πόλεμος στο Λονδίνο μεταξύ κυβέρνησης και Υπηρεσίας Περιβάλλοντος για την διαχείριση της κατάστασης...
Η στάθμη των υδάτων του ποταμού έχει φτάσει σε ορισμένα σημεία τα υψηλότερα επίπεδα από τότε που υπάρχουν μετρητές. Η βροχόπτωση των λίγων προηγούμενων ημερών δεν ήταν ιδιαίτερα έντονη αλλά, όπως ανέφερε στο BBC ο Χάουαρντ Ντέιβιντσον της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, η άνοδος της στάθμης είναι το σωρευτικό αποτέλεσμα της τελευταίας περιόδου: «Ο Τάμεσης είναι μεγάλος ποταμός και αντιδρά σε διάρκεια εβδομάδων στις βροχοπτώσεις» εξήγησε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις της Δευτέρας, ο καιρός αναμένεται από τα ξημερώματα της Τρίτης να παρουσιάσει επιδείνωση με νέες βροχές που αναμένεται να κρατήσουν μέχρι την Πέμπτη.

To φράγμα του Τάμεση, που προστατεύει το Λονδίνο, έχει κλείσει (και μάλιστα για 28η φορά αυτόν τον χειμώνα). Παράλληλα, τα προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στο νότιο τμήμα της χώρας παραμένουν εξαιτίας των υδάτων.

Το ζήτημα ιδιαίτερα του Σόμερσετ, στις νοτιοδυτικές ακτές, έχει όμως βρεθεί στην προμετωπίδα της σύγκρουσης στο Λονδίνο για τη διαχείριση της κατάστασης. Στη διαμάχη στέκεται από τη μία πλευρά ο λόρδος Σμιθ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και από την άλλη στελέχη της κυβέρνησης.

O γενικός γραμματέας του υπουργείου Κοινοτήτων, Έρικ Πικλς, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «βασίστηκε υπερβολικά στις λανθασμένες εισηγήσεις» της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος για τα προληπτικά μέτρα στην περιοχή του Σόμερσετ. Το εάν ο επικεφαλής της θα πρέπει να παραιτηθεί «είναι δικό του θέμα», είπε.

Ο λόρδος Σμιθ πέρασε στην αντεπίθεση. Λέγοντας πως δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί, είπε ότι «δεν θα μείνω αδρανής όταν αμφισβητείται η γνώση και ο επαγγελματισμός του προσωπικού της υπηρεσίας που ξέρουν εκατό φορές καλύτερα από οποιονδήποτε πολιτικό πώς γίνεται πρόληψη».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Όουεν Πάτερσον, φέρεται σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ να εξέφρασε στον Τόνι Μπλερ την έντονη δυσφορία του για τα σχόλια του Πικλς. [πηγή: Το Βήμα]


Γιατί αυτή η κόντρα και οι καθυστερήσεις; Γιατί τόσο νερό έπεσε πάνω στη Βρετανία; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί εκτός του να φτάσει τους κατοίκους στα όρια τους και να ζητήσουν οι ίδιοι λύσεις όπως η Γεωμηχανική; Έχουμε στα χέρια μας ένα άρθρο ΒΟΜΒΑ που μόλις το μεταφράσουμε θα το δημοσιεύσουμε. Πίσω από την υποτιθέμενη 'θεομηνία' βρίσκεται η Ε.Ε. δηλαδή.... Οι Ενωμένες Εταιρείες και τα συμφέροντά τους.

Picture
Οι περιοχές που πλήττονται αυτή τη στιγμή από πλημμύρες. Δηλαδή... όλη η Βρετανία! 
 
allnewz.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου