Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Προβληματίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ για τον οπαδικό χουλιγκανισμό


images
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αρθρογραφούν σε ενωτικά πόρταλ όλων των συνιστωσών, όπως το παλιό indy.gr που πρόσκεινται στο Συνασπισμό και αποτελούσε διάσπαση του athens.indymedia για όποιον θυμάται...
Τα έβαλαν με την χουλιγκανίστικη τακτική των προέδρων και θεός φυλάξοι για το τεράστιο πρόβλημα της "ναζιστικής νεκροκεφαλής" επισημαίνοντας το στην κατακλείδα συγκεκριμένου κειμένου.
Μάλλον ξεχνάνε τη δικιά τους σχέση με την άσχημη μορφή του οπαδισμού. Όταν στα δικά τους δημιουργήματα, στις αντιρατσιστικές επιτροπές κάνουν ομιλίες εκπρόσωποι της Θύρας 13 και της Original 21, με κράνη και fullface. Τότε ο οπαδισμός αποτελεί υγιές κομμάτι της κοινωνίας. Φυσικά και αν πρόεδρος του Π.Α.Ο ήταν ακόμα ο κ.κ Κωνσταντόπουλος, τέως πρόεδρος του ΣΥΝ δεν θα υπήρχε τέτοιο θέμα.
Πριν λίγες ημέρες βέβαια υπήρξε εκτενές αφιέρωμα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ σχετικά με τις δράσεις της γερμανικής ομάδας St. Pauli. Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Ούτε οι χουλιγκανισμοί ούτε οι εξευτελιστικές εμφανίσεις και δηλώσεις του προέδρου της πιο γνωστής αντιφασιστικής ομάδας αμαυρώνουν τον αθλητισμό. Μια ομάδα που πρόσκεινται ανοιχτά στον αναρχισμό όπως ακριβώς δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος του ελληνικού κλαμπ της εν λόγω ομάδας.
Για να τελειώνουμε, εννοείται ότι η ακραίες συμπεριφορές των προέδρων πρέπει να είναι καταδικαστέες για να μη δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα, ειδικά μεταξύ δυο ομάδων όπου υπάρχει νεκρός από συμπλοκές. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι η τοτενκοπφ, ούτε το πάλαι ποτέ κλαμπ της Λατσιο της Αθήνας. Είναι η αντιφασιστική λαίλαπα που έχει διεισδύσει στις ελληνικές κερκίδες, διαχωρίζει τους οπαδούς και υπακούει στους κανόνες αυτών που ρίχνουν "παραδάκι" από την αριστερά για να δημιουργήσουν στρατό εναντίον των εθνικιστών.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου