Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Eλεος!!!Βρετανία: Νόμιμος επίσημα ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων

Βρετανία: Νόμιμος επίσημα ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων Το τελικό ναι για το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου έδωσε η βασίλισσα Ελισάβετ, επικυρώνοντας το νόμο που έχει ήδη εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο.

«Το νωρίτερο το...
καλοκαίρι του 2014 θα τελεστούν οι πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων αφού στο μεταξύ θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διοικητικές προσαρμογές» δήλωσε η υφυπουργός Ισότητας και Δικαιωμάτων των Γυναικών, Μαρία Μίλερ.
«Είναι μια ιστορική στιγμή που θα επηρεάσει τη ζωή πολλών ανθρώπων. Είμαι υπερήφανη που το κάναμε και ανυπομονώ να δω τον πρώτο γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου», πρόσθεσε η Μίλερ.
Το νομοσχέδιο συνάντησε αμέτρητα εμπόδια, ιδίως από τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος. Τελικά οι Βρετανοί βουλευτές το ενέκριναν το βράδυ της Τρίτης ενώ μετά και από τη συγκατάθεση της βασίλισσας, αποκτά πλέον ισχύ νόμου.
Η μεταρρύθμιση αυτή έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα για Βρετανούς, δεδομένου ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν ήδη τα ίδια γονεϊκά δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα. Μπορούν δηλαδή να υιοθετήσουν παιδιά, να καταφύγουν στην ιατρικά υποβοηθούμενη τεκνοποίηση ή να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, αρκεί να μην χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της έναντι αμοιβής. Επίσης, από το 2005 τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια μπορούν να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης.
Με εξαίρεση την Αγγλικανική Εκκλησία όπου οι γάμοι αυτοί παραμένουν παράνομοι, ο νόμος αφήνει ελεύθερα τα διάφορα θρησκευτικά δόγματα να επιλέξουν εάν θα τελούν θρησκευτικούς γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
Η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία έχουν δική τους νομοθεσία για το θέμα αυτό, η κυβέρνηση της πρώτης έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου τον περασμένο μήνα ενώ στη Βόρεια Ιρλανδία το τοπικό κοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση.
Οι Βρετανοί σε ποσοστό 54% βλέπουν θετικά το να δίνεται η δυνατότητα στους ομοφυλόφιλους να συνάπτουν γάμο εάν το επιθυμούν σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου