Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ιταλία: Στον Ναπολιτάνο ο Μπέπε Γκρίλο-Θέλει δημοψήφισμα για ευρώ

Ιταλία: Στον Ναπολιτάνο ο Μπέπε Γκρίλο-Θέλει δημοψήφισμα για ευρώΣτο προεδρικό Μέγαρο έφθασε πριν από λίγο ο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, για να έχει συνομιλίες με τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο καθώς άρχισαν και επισήμως οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γκρίλο αναμένεται να ζητήσει από τον Ναπολιτάνο να εργαστεί προς την κατεύθυνση του σχηματισμού κυβέρνησης «Πέντε Αστέρων», ενώ σύμφωνα με αξιωματούχο του κινήματος θα τεθεί...
και θέμα παραμονής της χώρας στο ευρώ, ως μέρος του κυβερνητικού προγράμματος, όπως μεταδίδει το πρακτορείo Reuters.
Το απόγευμα θα ακολουθήσει συνάντηση του προέδρου με τον επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος θα ζητήσει να αναλάβει την πρωθυπουργία και να σχηματίσει μια «κυβέρνηση αλλαγής».
Για το Δημοκρατικό Κόμμα υπάρχει μόνο ένα αποδεκτό σενάριο: μια κυβέρνηση με την συμμετοχή του Κινήματος Πέντε Αστέρων, της Αριστεράς, Οικολογίας, Ελευθερίας (Sel) του Βέντολα και της Επιλογής Πολιτών του Μάριο Μόντι. Το σενάριο συνεργασίας με τον Μπερλουσκόνι, έχει αποκλειστεί.
Η πιο πιθανή εκδοχή είναι να δοθεί h διευρευνητική εντολή στον Μπερσάνι, όπως σημειώνει η Repubblica. 

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου