Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Νέα «Λευκή πλημμυρίδα» κατά των περικοπών

Χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Μαδρίτης και άλλων 16 πόλεων, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στη δημόσια υγεία Δυναμικό «παρών» δίνουν στους δρόμους των πόλεων οι Ισπανοί διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά μέτρα λιτότητας.



Χθες, χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Μαδρίτης και άλλων 16 πόλεων, διαμαρτυρόμενοι...
για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές που, όπως υπογραμμίζουν, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Την υγεία δεν την πουλάς, την υπερασπίζεσαι», «Κλέβουν την υγεία σου», «Είναι έγκλημα να κάνεις οικονομία στην υγεία».
Οι διαδηλώσεις άρχισαν τον περασμένο Νοέμβριο και έχουν ονομαστεί «λευκές πλημμυρίδες», καθώς οι διαδηλωτές συχνά φορούν τις λευκές ιατρικές μπλούζες τους κι, όπως λένε οι συμμετέχοντες, σκοπός τους είναι να «υπερασπιστούν το σύστημα δημόσιας υγείας».
Επίσης, το Σάββατο, χιλιάδες πολίτες έκαναν πορεία στο κέντρο της Μαδρίτης και σε περίπου πενήντα άλλες πόλεις της χώρας, χτυπώντας τύμπανα και ηχώντας κόρνες, ζητώντας να καταρτιστεί ένας νέος νόμος ο οποίος θα δώσει τέλος στις εξώσεις χρεωμένων ιδιοκτητών ακινήτων. Αλλά και στην Πορτογαλία, χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν το Σάββατο κατά των μέτρων λιτότητας και ζητώντας «αλλαγή πορείας».

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου