Μια τεχνική που επιτρέπει στο ψωμί να διατηρείται, χωρίς να μουχλιάζει
επί 60 ημέρες, ανέπτυξε σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η αμερικανική
εταιρεία Microzap.
Το ψωμί μπαίνει σε...φούρνο μικροκυμάτων προηγμένης τεχνολογίας, ο οποίος «εξολοθρεύει» τα σπόρια μούχλας που προκαλούν το πρόβλημα.
Η εν λόγω τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ευρεία γκάμα τροφίμων, όπως η φρέσκια γαλοπούλα και πολλά φρούτα και λαχανικά.
Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός είναι ένας τρόπος να μειωθούν σημαντικά οι ποσότητες του ψωμιού που πετιούνται στα σκουπίδια και μόνο στην Βρετανία αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 από όλα τα καρβέλια που αγοράζονται, όπως σημειώνει το BBC.
www.ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου