Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ζεί σε άλλη χώρα!Σημάδια ανάκαμψης εντός του 2013

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος κυρίως προς την τρόικα, επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής Την αισιοδοξία του ότι την ερχόμενη χρονιά θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας εκφράζει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο οποίος με σειρά κινήσεων το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει να σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας και από τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη λιτότητα να περάσει στις επενδύσεις και στην εξωστρέφεια.


Ο πρωθυπουργός, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί -όπως έγραψε το «Εθνος» την προηγούμενη Κυριακή- στο Κατάρ, προκειμένου να συζητήσει...
θέματα επενδύσεων, εκτιμά ότι η συνεχιζόμενη... μετρολογία διατηρεί το αρνητικό κλίμα και στην κοινωνία και την οικονομία και γι' αυτό θα επιχειρήσει να «βρει» θετικές «ειδήσεις», όπως συνέβη πρόσφατα με τη συμφωνία Cosco - Hewlett-Packard - ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να εκπέμψει και ανάλογο μήνυμα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό.
Σε αυτήν την προσπάθεια αλλαγής κλίματος εντάσσεται και η παρέμβαση που έκανε μιλώντας στο συνέδριο των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΕΛΚ, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Μάλτα. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε αισιόδοξος ότι «έχουμε δει τα χειρότερα της κρίσης και ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται εφεξής...». «Εχουμε αναπροσαρμόσει όλο το πρόγραμμα», σημείωσε, «ώστε να μπορεί σήμερα να λειτουργήσει. Και ελπίζουμε ότι, από τα τέλη του επόμενου έτους, θα δούμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Ετσι όλοι μας θα έχουμε γίνει πράγματι σοφότεροι κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης».
Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στις κοινοβουλευτικές ομάδες χωρών που δεν διάκεινται φιλικά απέναντι στην παροχή νέας βοήθειας προς την χώρα μας και εξήγησε ότι «η οικονομία έφτασε σε σημείο σχεδόν πλήρους παράλυσης, η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει και παρ' όλα αυτά οι Ελληνες εξακολουθούν κάνουν υπομονή στη δοκιμασία που υφίστανται και επιμένουν στις προσπάθειές τους να βγουν από την κρίση». «Σε πραγματικές στιγμές κρίσης είχαμε την υποστήριξη όλων των εταίρων μας και εκτιμούμε τη βοήθειά τους. Και οι εταίροι μας εκτιμούν και αναγνωρίζουν σήμερα τις θυσίες που έχουν κάνει οι Ελληνες πολίτες», συμπλήρωσε.
Τέλος, απευθυνόμενος κυρίως προς την τρόικα, επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. «Αν την αμελήσουμε, μπορεί να καταλήξουμε σε μια αυτοκαταστροφική στρατηγική. Γιατί κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να επιτύχει σε μια κοινωνία που καταρρέει», διευκρίνισε.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Μάλτα, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε και με τον Μαλτεζο ομόλογο του Laurence Gonzi, με τον οποίο συζήτησε μεταξύ άλλων και για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης που απασχολούν εξίσου και τις δύο χώρες.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη επίδειξης κοινοτικής αλληλεγγύης και σε αυτά τα ζητήματα, λέγοντας ότι η Ελλάδα και η Μάλτα αποτελούν ουσιαστικά τα σύνορα της Ευρώπης στον Νότο.
Γιάννης Σαραντάκος

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου