Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ετσι δέρνει η νέα τάξη πραγμάτων!Παγκόσμιο σοκ για την αστυνομική βία κατά του 13χρονου

Η εικόνα του αιμόφυρτου 13χρονου έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας σάλο διεθνώς Σοκ έχει προκαλέσει μια εικόνα ασύλληπτης βιαιότητας από τις διαδηλώσεις στην Ισπανία εναντίον των μέτρων λιτότητας, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα κάνει τον γύρο του κόσμου.


Στην καταλανική πόλη Ταραγόνα αστυνομικοί χτύπησαν...
με κλομπ στο κεφάλι ένα αγόρι μόλις 13 ετών, σε ένα πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής βίας που προκαλεί οργή και αγανάκτηση και πυροδοτεί το ήδη ηλεκτρισμένο κλίμα στην Ισπανία.
Ο τραυματισμός του 13χρονου αγοριού που έπεσε θύμα της επιθετικής μανίας των αστυνομικών αλλά και η δραματική προσπάθεια των συγγενών του να προστατεύσουν το παιδί έχουν καταγραφεί και σε βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο.
Η αστυνομική διεύθυνση της Ταραγόνα ζήτησε συγνώμη λίγο μετά το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε ατυχές.
«Αγανακτισμένοι»
Δύο διαδηλώσεις, μία των εργατικών συνδικάτων και μία των «Αγανακτισμένων», πραγματοποιήθηκαν προχθές στην Ισπανία, στο πλαίσιο της ημέρας πανευρωπαϊκής δράσης κατά της λιτότητας, και μεμονωμένα επεισόδια σημειώθηκαν σε αρκετές πόλεις (34 τραυματίες και 82 συλληφθέντες).
Εν τω μεταξύ, χθες η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ενέκρινε «για ανθρωπιστικούς λόγους» ένα διάταγμα που προβλέπει τη διετή αναστολή των εξώσεων στους υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες, ένα μέτρο το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα τη δημόσια δυσαρέσκεια που έχει προξενήσει η διόγκωση του φαινομένου, που συνδέεται με τη βαθιά οικονομική κρίση στη χώρα.

www.ethnos.gr

1 σχόλιο: