Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ο σχεδιασμός άρχισε το ΄75 με τη μεταφορά πληθυσμού Κρύβουν τους πραγματικούς αριθμούς των εποίκων οι Τούρκοι


miting_dediler_anavatana_sovduler

Άκρως σημαντικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν για τον εποικισμό κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωμένης Αριστεράς/Βόρεια Πράσινη Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που οργανώθηκε στην Κύπρο με θέμα «Οι αλλαγές στη δημογραφική δομή της Κύπρου». Στοιχεία που αποκαλύπτουν τις τουρκικές μεθοδεύσεις και στόχους της Άγκυρας στην Κύπρο. 
Οι ομιλίες για το θέμα αυτό έγιναν από Τουρκοκύπριους πολιτικούς και ακαδημαϊκούς, οι οποίοι παρουσιάσθηκαν με στοιχεία και πολλά παραδείγματα που καταδεικνύουν ότι οι έποικοι είναι πλειοψηφία στα κατεχόμενα, αν και ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστό. Σκοπίμως αποκρύβεται από την τουρκική πλευρά.
Σύμφωνα με τις αναφορές που έγιναν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ενωμένης Αριστέρας, η μεταφορά πληθυσμού από την Τουρκία έγινε αμέσως μετά την εισβολή του 1974. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα ότι...
με διαβάθμιση «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ», σε έγγραφο ημερομηνίας 2 Μαΐου 1975, αρ. 97, γίνεται αναφορά σε «συμπλήρωση του ελλείμματος σε εργατικό δυναμικό στην τουρκική περιοχή της Κύπρου μετά από αίτημα του “Τ/κ Ομόσπονδου Κράτους”, με εργατικό δυναμικό που θα αποσταλεί από την Τουρκία». Μετά από αυτό άρχισε η ροή πληθυσμού από την Τουρκία στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου. Όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές, οι Δρ Σεμρά Πουρκίς και Δρ Χατιτζέ Κουρτουλούς έκαναν μια έρευνα για λογαριασμό του Τουρκικού Ιδρύματος Επιστημονικών Τεχνολογικών Ερευνών με τίτλο: «Η ιδιότητα του Τούρκου μετανάστη στη βόρεια Κύπρο και τα Τοπικά Προβλήματα Οικονομικοκοινωνικής Ενσωμάτωσης των Προσφύγων».
Σύμφωνα με την έρευνα, «μετά την υπογραφή τον Φεβρουάριο του 1975 του Πρωτοκόλλου που αφορά το Εργατικό Δυναμικό στον τομέα της Γεωργίας, άρχισαν μέσω των διευθύνσεων στέγασης και των νομαρχών στην Τουρκία, να γίνονται εξαγγελίες στα χωριά από τα οποία θα μπορούσε να γίνει μετοίκηση ενώ στη βόρεια Κύπρο άρχισαν οι προετοιμασίες για εγκατάσταση των μεταναστών οι οποίοι θα έφθαναν από την Τουρκία». Σε 14 νομούς στην Τουρκία επηρεάζονταν χωριά με απόφαση «για μεταστέγαση των κατοίκων λόγω του ότι τα εδάφη των χωριών αυτών βρίσκονταν ή επρόκειτο να επηρεαστούν από την κατασκευή κάποιου φράγματος ή λίμνης και η περιοχή των οποίων κηρύχτηκε ως περιοχή επικίνδυνη για κατολισθήσεις» κ.λπ.
Με βάση την έρευνα, η Τουρκία μετέφερε πληθυσμό στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και ενθάρρυνε τη ροή αυτή του πληθυσμού. Όπως υποδείχθηκε, όλα αυτά αποτελούν απόδειξη ότι το 1974 στην Κύπρο παραβιάστηκε το άρθρο 49 της 4ης Σύμβασης της Γενεύης.
Όπως αναφέρθηκε, βάσει των αποτελεσμάτων της απογραφής που έγινε στα κατεχόμενα στις 4 Δεκεμβρίου 2011, ο πληθυσμός ήταν 294.906. Ωστόσο ο αριθμός αυτός δεν είναι ορθός. Όπως τονίσθηκε από εκπρόσωπο του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος, αυτός ο αριθμός στοχεύει στην παραπλάνηση της διεθνούς κοινότητας, στην απόκρυψη της πολιτικής μεταφοράς πληθυσμού και της αλλοίωσης της δημογραφικής δομής. Σε έρευνα που πραγματοποίησε η τ/κ συντεχνία γιατρών του «δημοσίου», καταγράφεται ότι το 1990 στα νοσοκομεία εξυπηρετήθηκαν 100.000 ασθενείς. Ενώ το 2008 παρείχαν υπηρεσίες σε 700.000 ασθενείς. Εξάλλου, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η εταιρεία Τurkcellη οποία αποτελεί μιαν από τις δύο εταιρείες στον τομέα της τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των συνδρομητών της ανέρχεται στις 422.000. Ο αριθμός συνδρομητών της άλλης εταιρείας, της Τelsim, ανέρχεται γύρω στις 250.000.

anti-ntp.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου