Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ο Σαμαράς έπεσε σε δύσκολο όμιλο στο Champions League!




Κακά τα ψέμματα. Ο πρωθυπουργός έτρεφε ελπίδες ότι θα μπορούσε να παίξει “μπάλα”. Η κλήρωση όμως της πολιτικής UEFA δεν ήταν εύκολη. Ο Αντώνης Σαμαράς κληρώθηκε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με μια γερμανική και μια γαλλική ομάδα. Με Μέρκελ και Ολάντ.
του Στρατή Μαζίδη
Βασικά ο Ελληνας πρωθυπουργός ήλπιζε να κληρωθεί...
στον ίδιο όμιλο με τον κο Ολάντ παρά πχ με κάποια δύσκολη και ανθελληνική ολλανδική ομάδα. Θεωρούσε πως ένα θετικό ξεκίνημα με μια ισοπαλία με το γάλλο θα μπορούσε να δημιουργήσει ελπίδες πρόκρισης.
Κακά τα ψέμματα όμως. Πέρα από τη δύσκολη κλήρωση, και το πρόγραμμα δεν ήταν ευνοϊκό. Ο κος Σαμαράς έπαιξε το πρώτο ματς ματς στο Βερολίνο με την κα Μέρκελ (συνάντηση) και τον κο Σόιμπλε (παράλληλες δηλώσεις). Κράτησε μεν μια αξιοπρεπή εικόνα αλλά αυτό δεν απέτρεψε την καθαρή ήττα με 2-0. Και η ήττα είναι ήττα. Ο κος Σαμαράς ήλπιζε να πετύχει ένα γκολ εκτός έδρας αλλά ταμπουρώθηκε στην άμυνα για να αποφύγει δραματικές βραδιές.
Έπειτα με μια ήττα στις αποσκευές του ταξίδεψε στο Παρίσι για να αντιμετωπίσει το Φρανσουά Ολάντ. Κι εκεί εντελώς συντηρητικά ηττήθηκε με 1-0.
Απολογισμός; Μηδέν βαθμοί σε δύο παιχνίδια και επομένως πολύ δύσκολα μπορεί να πάρει την πρόκριση.
Μπορεί βέβαια οι ισχυροί αντίπαλοι να εκφράστηκαν με πολύ καλά λόγια για την προσπάθεια του κου Σαμαρά στο γήπεδο, αλλά αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.
Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, μετράει το αποτέλεσμα. Κι η ιστορία γράφει ήδη δύο ήττες. Ο …αποκλεισμός -όπως κι αν το εννοεί ο καθένας μας- διαφαίνεται στον ορίζοντα…

freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου