Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αχαϊα - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αχαϊα - Εκκενώθηκαν οικισμοί Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα στο χωριό Αργυρά, στα βόρεια του νομιού Αχαϊας. Ηδη έχει εκκενωθεί ο οικισμός του Κάτω Καστριτσίου. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ζήτησε να τεθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 4 περιοχές, ενώ ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως μετέβη στο αρχηγείο της Πτυριοσβεστικής

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν...
οι περιοχές Ανω και Κάτω Καστρίτσι, Αργυρά, Σελλά και Πλατάνι ύστερα από αίτημα που υπέβαλε στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος σε δηλώσεις του (Αθηναϊκό Πρακτορείο) χαρακτηρίζει «δραματική την κατάσταση».
Ανάλογη είναι η εκτίμηση του αντιδήμαρχου Πατρών Γιώργου Σιγαλού. Δηλώνει στο Ethnos.gr: «Η κατάσταση είναι τραγική. Για προληπτικούς λόγους αποφασίσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Κάτω Καστρίτσι».
Οι ιδιοκτήτες των διάσπαρτων κατοικιών στην περιοχή του Κάτω Καστριτσίου έχουν μετακινηθεί με λεωφορεία σε ασφαλές μέρος, ενώ ο δήμος Πατρέων έχει μεριμνήσει για την φιλοξενία τους.
Λόγω του καπνού έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα η ατμόσφαιρα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύονται δεκάδες ασθενείς, ενώ ανάλογη κατάσταση έχει δημιουργηθεί και στην πόλη της Πάτρας.
Στις 12.00 το μεσημέρι, στο έργο της κατάσβεσης επιχεριρούσαν 33 οχήματα με 65 πυροσβέστες, 35 μέλη πεζοπόρου τμήματος, 8 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Μάχη έδιναν οι πυροσβέστες και σε δεύτερο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Τζάιλο. Η φωτιά καίει εκεί δασική έκταση χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις και από τον γειτονικό νομό Ηλείας καθώς και εναέρια μέσα.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου