Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ωραία ασφάλεια έχουν οι Άγγλοι

thumb
Του Θεολόγου Αλεξανδράτου
Με την απειλή της τρομοκρατικής επίθεσης να είναι πιο υπαρκτή από ποτέ τα τελευταία χρόνια, τα αεροδρόμια θυμίζουν σε (ένα βαθμό) φρούρια. Έλεγχοι, παραέλεγχοι, οπλισμένοι σαν αστακοί αστυνομικοί, μηχανήματα και τα λοιπά συνθέτουν ένα σκηνικό... που τα
λαιπωρεί εντόνως τους επιβάτες αφού για να επιβιβαστείς πλέον σε ένα αεροπλάνο είναι ολόκληρη διαδικασία.
Ειδικά σε χώρες επίφοβες για χτύπημα όπως η Αγγλία, τα μέτρα είναι δρακόντεια. Στα λόγια τουλάχιστον. Η χώρα που από αύριο διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θεωρητικά έπρεπε να είναι άψογη και αυστηρότατη σε κάθε έλεγχο επιβατών, αποδεικνύεται ξέφραγο αμπέλι.
Στις πράξεις και όχι στα λόγια. Οι Άγγλοι μας είχαν πρήξει το 2004 ενόψει των αγώνων της Αθήνας με τις δήθεν ελλείψεις στην ασφάλεια και τα γελοία ρεπορτάζ των ταμπλόιντς τους αλλά τους ήρθε από εκεί που δεν το περίμεναν. Από ένα πιτσιρίκι.
Ένας 11χρονος λοιπόν, άγνωστο πως, μπήκε στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και αποφάσισε να πάει μια μεγάλη βόλτα. Ο μικρούλης πέρασε σαν κύριος από όλους τους ελέγχους και επιβιβάστηκε σε πτήση τσάρτερ για τη Ρώμη. Όταν έφτασε στην Ιταλία οι αρχές ανακάλυψαν ότι το παιδί δεν είχε μαζί του διαβατήριο ή κάποιο άλλο έγγραφο. Έψαξαν να βρουν αν ταξίδευε μαζί με κάποιον ενήλικο και τότε αποκαλύφθηκε ότι ο 11χρονος είχε παρεισφρήσει στο αεροσκάφος χωρίς να έχει ούτε εισιτήριο, ούτε τίποτα!
Το θέμα πήρε διαστάσεις, η διεύθυνση του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι έγινε έρευνα και απολύθηκαν διάφοροι υπεύθυνοι (χωρίς να πει πόσοι και ποιοι) και η ουσία είναι ότι τα μέτρα ασφαλείας ενόψει και της γιορτής του αθλητισμού μοιάζουν διάτρητα.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου