Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Το δίλημμα είναι Ευρώπη, ή, Αφρική!


Το δίλημμα είναι Ευρώπη, ή, Αφρική δήλωσε ο Στέλιος Ράμφος και ως blog αναζητήσαμε να βρούμε τι εννοεί ο Έλληνας διανοούμενος: Κάναμε προβολή στο μέλλον και είδαμε τρία σενάρια τα οποία καταγράφουμε...


Σενάριο ένα : Με το που βγαίνει η Ελλάδα από το ευρώ όλες οι χώρες της Ευρώπης που δεν είναι στο ευρώ, μετονομάζονται με αφρικανικά ονόματα και ο Χάρτης δείχνει κάπως έτσι:

Στην συνέχεια για να «την σπάσουν» στους ευρωπαίους ιδρύουν μια αφρικανική ένωση και εκδίδουν νέο νόμισμα που το ονομάζουν Αφρώ. Συνέπεια του αφρώ έρχεται και η Αφρωζώνη και βρίσκουμε και μια Μαρκέλα εκεί πέρα για να διοικεί.
Σενάριο δυο: Με το που βγαίνει η χώρα από το ευρώ οι ευρωπαίοι τσαντισμένοι παίρνουν ένα καλό μπακλαβαδο-μαχαιρο και κόβουν την χώρα -και τα πέριξ αυτής μέρη για ευκολία-  από την Ευρώπη. Με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής  σηκώνουν το κομμάτι και το ακουμπούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μιας διεθνούς διάσκεψης.  Ο χάρτης θα μοιάζει κάπως έτσι:
Στην συνεχεία έχουμε δυο  υπο-σενάρια:
Το καλό σενάριο:  Η κρίση που δημιουργείται λόγο της αποχωρήσεως της χώρας από το ευρώ είναι μικρή και ίσως να δημιουργεί και ανακούφιση. Οι Έλληνες ευρωπαϊστές και οπαδοί του “ανήκομεν εις την δύσιν” διαπραγματεύονται και πετυχαίνουν να τοποθετηθεί η Ελλάδα δυτικότερα από ότι είναι σήμερα. Στην διεθνή διάσκεψη αποφασίζεται να τοποθετηθεί στο Ατλαντικό ωκεανό, ενώ οι ευρωπαϊστές έχουν ένα ακόμη λόγο πανηγυρίζουν: Επιτρέπεται στην Ελλάδα να συμμετάσχει  με την εθνική της ομάδα στο εύρο 2012 που θα διεξαχθεί στην πολώνια. Αυτό το στοιχείο κάνει την μετακόμιση να μοιάζει προσωρινή!  Ο χάρτης μοιάζει κάπως έτσι:
Το κακό σενάριο: Η κρίση είναι βαθιά και Ευρωπαϊστές αποτυγχάνουν να κρατήσουν την χώρα δυτικά.  Η διεθνή διάσκεψη καταλήγει στην απόφαση να τοποθετηθεί η Ελλάδα στον Ινδικό ωκεανό δίπλα στην Μαγαδασκαρη.
Σε αφιέρωμα στο MEGA  το εκλογικό σώμα θα γνωρίσει ότι η Μαγαδασκαρη άνηκε κάποτε στην ευρωζώνη και τα έκανε μάνταρα. Και για αυτό κατέληξε εκεί που είναι σήμερα. Η γραμμή είναι περίπου ότι: Για όλα φταίνε οι μαγασκαριανοί που τα έφαγαν με τον Πάγκαλο.
Ακόμη στην διάσκεψη αποφασίζεται να παίξει η Ελλάδα στο επόμενο κοπα Άφρικα  και η πόρτα της επιστροφής στην ΕΕ  κλείνει οριστικά. Τέλος  επιτρέψουν στο Καμένο να ανακηρύξει ΑΟΖ για να ησυχάσει. Ο Χάρτης θα μοιάζει κάπως έτσι.
Λίγες ημέρες πριν από το κακό Σενάριο θα ακούσουμε τους Τσιμα- Καψη να διαρρέουν ένα χειρότερο σενάριο τύπου Νέας Ζηλανδίας και να αναρωτιούνται δημοσίως: “Αλήθεια ξέρουμε το γιατί  χώρες όπως η Ν Ζηλανδία, ή Αυστραλία άλλα και χώρες όπως η Ισλανδία ή Ωκεανία και το Νησί του πάσχα κατέληξαν εκεί που είναι σήμερα;”
Διαρροές από τα δυο μεγαλα κόμματα θα υπενθυμίζουν ότι “κανείς δεν ξέρει πως βυθίστηκε η Ατλαντίδα άλλα όλοι γνωρίζουν ότι ήταν σε θάλασσα.”
 Το κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι η σχετική φημολογία είναι ανυπόστατη και έχει στόχο   το σενάριο “Μαγαδασκάρη” να μας έρθει μαλακά. Άλλωστε το σενάριο αυτό το έχει ήδη  αποδεχτεί και η Ελληνική διανόηση.
 
anti-ntp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου