Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Κινδυνεύουν τα Ελληνόπουλα


vaccΔεν έχουν εμβολιασθεί – ποτέ στην ζωή τους – οι περισσότεροι μαθητές των σχολείων της Αθήνας, που προέρχονται από χώρες του Τρίτου Κόσμου, γεγονός που έχει σημάνει
συναγερμό στους Έλληνες γονείς που φοβούνται τα χειρότερα. Από την πλευρά του, ο Δήμος που διαθέτει...
μόλις δύο παιδιάτρους, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης, σηκώνει "ψηλά" τα χέρια στην έκκληση των γονέων για προληπτικό αντιφυματικό εμβολιασμό των μαθητών αλλοδαπών και μη. Το μόνο που συστήνει σε αυτούς, είναι να πάνε τα παιδιά τους σε κάποιο νοσοκομείο και να κάνουν εκεί το εμβόλιο. Σύμφωνα, πάντως, με γιατρούς που απασχολούνται στα μέχρι πρότινος αποκαλούμενα δημοτικά ιατρεία που τώρα ονομάζονται συμβουλευτικά Ιατρεία, η πλειοψηφία των αλλογενών παιδιών στερείται βιβλιαρίου υγείας, ενώ οι γονείς τους δεν θέλουν να τα εμβολιάσουν επικαλούμενοι... θρησκευτικούς λόγους.
Σε περίπτωση μάλιστα που πιεσθούν, προσκομίζουν βεβαίωση από κάποιο γιατρό που συνδέεται με τις γνωστές ΜΚΟ και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή στο Δήμο Αθηναίων υπάρχουν 40 γιατροί που κυριολεκτικά κάθονται, χωρίς, όμως να ευθύνονται οι ίδιοι αλλά η διοίκηση του Δήμου που δεν τους χρησιμποιεί αλλά προτιμά τη συνεργασία με τους "μη κυβερνητικούς γιατρούς".

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου