Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Δεν συνεχίζει και παίρνει δρόμο ο ανθέλληνας Δημήτρης Χριστόφιας


xristofias-katathesiΔεν θα επαναδιεκδικήσει την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Χροστόφιας και φέρεται να το ανακοίνωσε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη Τέταρτη. Η υπόθεση της έκρηξης στο Μαρί, για την οποία η κυπριακή Πολιτεία αποφάνθηκε ότι...
ο ανθέλληνας κομμουνιστής φέρει την ευθύνη (η φωτογραφία από τη σχετική διαδικασία για τον επιμερισμό των ευθυνών), τον στοιχειώνει. Άλλωστε, θα είναι υποψήφιος ο ομοϊδεάτης του και υπέρμαχος του Σχεδίου Ανάν, Νίκος Αναστασιάδης. Αναμένεται η οριστικοποίηση της εξέλιξης αυτής, μέσω της ανακοίνωσής της τη Δευτέρα, ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του φιλοβρετανικού ΑΚΕΛ.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πρώτον, ότι η αποχώρηση του Δημήτρη Χριστόφια, ανοίγει το δρόμο για συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ. Άλλωστε, την ερχόμενη Τετάρτη θα συναντηθούν ο Μάριος Καρογιάν (ΔΗΚΟ) με τον ΓΓ των κομμουνιστών, τον φιλότουρκο Άντρο Κυπριανού. Ο πρώτος, όπως όλα δείχνουν, θα θέσει στον δεύτερο, έναν βασικό όρο: ο υποψήφιος, να προέρχεται από τις τάξεις του ΔΗΚΟ. Πολιτικάντικες πρακτικές... Όποια υποψηφιότητα και να προκύψει από τα συστημικά κόμματα της Κύπρου, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δελεάσει κανέναν Έλληνα πατριώτη.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου