Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ετοιμάστε τα γιούρτια!!!Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

ΑΝΟΙΧΤΗ συγκέντρωση σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην «προστασία της δημοκρατίας και των θεσμών», στις 4 Μαΐου Το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει τα «σκήπτρα» στο φινάλε της προεκλογικής εκστρατείας, με συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη


Ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ για την τελευταία προεκλογική Παρασκευή, στις 4 Μάη και με στόχο...
την πρωτιά στις εκλογές.
Κατά τους διοργανωτές, η τελευταία ανοιχτή συγκέντρωση είναι αφιερωμένη στην «προστασία της δημοκρατίας και των θεσμών», αλλά στην πραγματικότητα τα κίνητρα παραπέμπουν στην απόφαση του ΠΑΣΟΚ να βγει επιθετικά, ξεκινώντας από την ανοιχτή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (στο λιμάνι) και κλείνοντας δυναμικά στην Αθήνα.
Είναι πασιφανές ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί τα «σκήπτρα» στο φινάλε της προεκλογικής εκστρατείας - κάτι που συζήτησαν αναλυτικά χθες αργά το βράδυ σε σύσκεψη στην Ιπποκράτους υπό τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι συμμετέχοντες -στενοί συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ- περιέγραψαν την κατάσταση και έκαναν εισηγήσεις κυρίως στην κατεύθυνση να μη «μικρύνει το ΠΑΣΟΚ το κάδρο των πρωτοβουλιών λόγω των προηγούμενων δημοσκοπικών ευρημάτων».
Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος άκουσε προσεκτικά όλες τις προτάσεις και τελικώς έδειξε να συμφωνεί με την απόφαση της ανοιχτής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα. Οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι στέλεχος της Ιπποκράτους επικοινώνησε με τους αρμόδιους του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να εξασφαλίσει τον χώρο του Συντάγματος για την 4η Μαΐου.
Να σημειωθεί πάντως ότι από τους συμμετέχοντες στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη, αρκετοί έθεσαν ζητήματα περιορισμένης συμμετοχής στην ανοιχτή συγκέντρωση λόγω του φόβου αντισυγκεντρώσεων. Ισως ήταν το σημείο το οποίο λειτούργησε τελικά υπέρ της ανοιχτής συγκέντρωσης, στη λογική ότι το πολυσυλλεκτικό επί χρόνια προοδευτικό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να φοβάται κι ότι πρέπει να αντιμετωπίσει «επιθετικά» τη συγκυρία.
Το σίγουρο είναι ότι την προσεχή Κυριακή ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ μια μέρα πριν στην Τρίπολη και την Πάτρα.
Και για την «ταμπακέρα»; Σε συνέντευξή του χθες στον «Αντένα» ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν απέκλεισε τον σχηματισμό κυβέρνησης ακόμη και με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά, αν και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να αποδεχθεί κατ' αρχάς τη λογική της συνεργασίας και τη διαμόρφωση «καταλόγου» με προτεινόμενα ονόματα για την πρωθυπουργία. Κορυφαία στελέχη διαπιστώνουν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν προτίθεται να αφήσει το «παιχνίδι» στα χέρια του κ. Σαμαρά κι ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέψει ένα αποτέλεσμα που θα διευκολύνει τον αρχηγό της ΝΔ για τα πρώτα βήματα την επομένη των εκλογών της 6ης Μάη. «Εάν και άλλες δυνάμεις αποδεχτούν μια τέτοια λύση, πρέπει να σας πω ότι θα μπορούσαμε και αυτό να το συζητήσουμε. Ο κ. Σαμαράς δεν δέχτηκε πάντως να συζητήσει πρωθυπουργία του επικεφαλής του πρώτου κόμματος στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε τον Νοέμβριο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος στον «Αντένα».
Σήμερα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, όπου στις σίγουρα δύο εκλόγιμες θέσεις συμπεριλαμβάνεται η εκπρόσωπος Τύπου, Φώφη Γεννηματά, ενώ για την πρώτη θέση ο κ. Βενιζέλος προβληματιζόταν μέχρι πολύ αργά χθες το βράδυ, αφού ο επικεφαλής έχει τη δυνατότητα «άπειρων» τηλεοπτικών εμφανίσεων εν αντιθέσει με τους άλλους υποψηφίους. Οι πληροφορίες λένε ότι για τις άλλες θέσεις και την 3η (πιθανή εκλόγιμη) γράφτηκαν στον κατάλογο ονόματα κυρίως από τον πανεπιστημιακό χώρο, των γραμμάτων και των τεχνών, και του αθλητισμού κ.ά.
Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Διέκοψαν τη συγκέντρωσή της
Διέκοψαν χθες το βράδυ προεκλογική ομιλία της υπουργού Ανάπτυξης Αννας Διαμαντοπούλου στην Καισαριανή. Ομάδα περίπου 30-40 ατόμων εισέβαλε στον χώρο της συγκέντρωσης και επιτέθηκε φραστικά εναντίον της υπουργού, ενώ εκτοξεύτηκαν και αντικείμενα. Η κ. Διαμαντοπούλου εκείνη την ώρα μιλούσε ενώπιον περίπου 150 συγκεντρωμένων, πανεπιστημιακών και ανθρώπων της Τέχνης.
Με δήλωσή της στο twitter η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η εκδήλωση «πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά, παρότι 30 άτομα προσπάθησαν να την εμποδίσουν. Το πρόγραμμα συναντήσεων συνεχίζεται κανονικά και απόψε και κάθε μέρα». Και προσέθεσε: «Φασίζουσες συμπεριφορές δεν τρομοκρατούν και δεν φοβίζουν, απ' όπου κι αν προέρχονται. Είμαι ανοιχτή στον λόγο και στην κριτική, όχι στη βία».
Φώφη Γιωτάκη

 www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Ένα βίντεο απάντηση στον κύριο Βενιζέλο με την Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος που σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ άραγε θα τολμήσει?
    http://skopelos-news.blogspot.com/2012/04/blog-post_7278.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή