Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Απαξίωσαν εαυτούς, τώρα απαξιώνουν την παρέλαση...


PARELASI2


Τρέμουν τα γιαούρτια στις παρελάσεις. Ο εφιάλτης τους, είναι το πλάνο με το γαλακτοκομικό προϊόν πάνω στα ρούχα τους. Ο «κεντροδεξιός» και «εθνοφιλελεύθερος» υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, υπογράμμισε ότι...
«πρέπει να αστυνομευθεί αποτελεσματικά» η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.
Η πολιτική τάξη απεχθάνεται τη βία εκ μέρους αγανακτισμένων πολιτών. Φυσικά, ποτέ δεν θα σας πει ότι έχει φερθεί πολύ βίαια κατά του συνόλου των πολιτών τα τρία τελευταία χρόνια, επιβάλλοντάς τους μέτρα απεχθή, τα οποία ρημάζουν στην κυριολεξία τη ζωή τους.
Το να κόβουν από έναν φτωχό άνθρωπο το 50% της σύνταξής του, να του επιβάλλουν κεφαλικούς φόρους και να του λένε ότι από τον Ιούνιο θα του κάνουν και άλλα, δεν αποτελεί μορφή βίας, έστω και θεσμικής, έναντι ανυπεράσπιστων πολιτών; πολιτών; Ας κόψουν λοιπόν τα υποκριτικά ορισμένοι, διότι δεν περνούν πια. Υπάρχει πολύς κόσμος έξω, που δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει.
Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αφού υπάρχει ο φόβος επεισοδίων, ενώ τα γιαούρτια αναμένεται να πέσουν βροχή. Σήμερα έγινε κυβερνητική σύσκεψη και οι υπουργοί κατέθεσαν προτάσεις, για να διεξαχθεί κανονικά η παρέλαση.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρότεινε να μην υπάρχουν επίσημοι στην παρέλαση και η κυβέρνηση να εκπροσωπηθεί μόνο από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος είναι συνηθισμένος στα γιαουρτώματα.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρότεινε να προβληθούν τα τούρκικα σίριαλ την ώρα της παρέλασης για την 25η Μαρτίου, ώστε να μην βγει ο κόσμος στο δρόμο...».  Τα παραπάνω, είναι βέβαια αποσπάσματα από ένα χιουμοριστικό κείμενο του ιστολόγου pitsirikos.
Κι όμως, σε δεύτερη φάση, ίσως τα δούμε να εφαμνμόζονται επί ατόμων χωρίς συνείδηση, όπως έχουν καταντήσει κάποιους, οι δεκαετίες μηδενιστικής προπαγάνδας.
Πάντως, όλοι οφείλουν να θυμούνται ότι την 25η Μαρτίου, τιμούμε τη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, χριστιανοί και Έλληνες.
Νίκος Χιδίρογλου

 www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου