Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

H χρεωκοπία της χώρας μας είναι απλά ένα εργαλείο για Σαρκοζί - Μέρκελ

merkel
Ιδιαίτερα έχει ενταθεί τις τελευταίες ώρες και ημέρες, ο "υπόγειος πόλεμος" που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη. Οι συνεχείς αναφορές των Σαρκοζί και Μέρκελ στην κατάσταση της χώρας μας, μόνο τυχαίες δεν είναι. Αναφορές που έχουν να κάνουν τόσο με την παραμονή ή όχι της χώρας μας στο ευρώ, αλλά και με την ανεξέλεγκτη ή όχι χρεωκοπία της χώρας μας.
«Γερμανία και Γαλλία πίεσαν να περικοπεί το ελληνικό χρέος προειδοποιώντας ότι...
δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους επενδυτές» αναφέρει η εφημερίδα "Wall Street Journal" η οποία καταγράφει ότι οι συζητήσεις της Μέρκελ και του Σαρκοζί επισκιάστηκαν από τον κίνδυνο του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
«Η επιδείνωση της οικονομίας στην Ελλάδα απειλεί το πακέτο διάσωσης της χώρας, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις συνομιλίες περί 50% κουρέματος του χρέους της χώρας» υπογραμμίζει στη συνέχεια η αμερικανική εφημερίδα και καταλήγει: «Γερμανία και Γαλλία θέλουν να δουν τη συμφωνία του Οκτωβρίου να υλοποιείται. Οι φόβοι ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποφύγει μία άτακτη χρεοκοπία απειλούν να επαναφέρουν τον πανικό στις αγορές».
Τι σημαίνουν τα όσα γράφει η συγκεκριμένη εφημερίδα; Σημαίνει ότι για τους Μέρκελ-Σαρκοζί η υπόθεση της Ελλάδος αποτελεί απλά ένα μέσο. Η πιθανή δυστυχία και εξαθλίωση εκατομμυρίων Ελλήνων δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα εργαλείο. Γαλλία και Γερμανία, εμπρός στο ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα με την χώρα μας, κράτη όπως η Ιταλία, η Ισπανία και ακόμη και η ίδια η Γαλλία, ενώ θα μπορούσαν να "ξεμπερδεύουν" με τα της Ελλάδας, επί της ουσίας συνεχίζουν να κρατούν "στην εντατική" την ελληνική οικονομία, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν τον "πολεμό" τους κατά των αγορών.
Με απλά λόγια, όσο γύρω από την Ελλάδα συνεχίζεται να παίζεται το συγκεκριμένο πόκερ, η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Γιατί κανείς δεν το θέλει, εκτός από τους Έλληνες στους οποίους δεν πέφτει τελικά κανένας λόγος. Η κατάσταση "σχεδόν χρεωκοπίας" συντηρείται, γιατί έτσι βολεύει (και) την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου