Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ετσι σκέφτονται οι μασόνικα τομάρια!Παπαδήμος: Προτιμώ χαμηλότερες αποδοχές παρά λουκέτα και ανεργία

Παπαδήμος: Προτιμώ χαμηλότερες αποδοχές παρά λουκέτα και ανεργία«Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές, αντί κλειστές επιχείρησεις και περισσότεροι άνεργοι», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την υπό συζήτηση μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα.

"Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Οι όποιες αποφάσεις, θα διαμορφωθούν λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα...
του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των αδυνάτων. Οι άνεργοι δεν έχουν μισθό. Δεν έχουν ούτε 14ο ούτε 16ο μισθό. Πρέπει και γι αυτούς να νοιαστούμε".

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέφερε ότι η χρεοκοπία της χώρας έρχεται πιο κοντά από τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση.
"Πηγαίνουμε στο γκρεμό με 150 χιλιόμετρα, χωρίς φρένα και χωρίς εναλλακτικό σχέδιο. Αν είναι να μας κάνετε Ινδία ή Σουδάν δεν χρειάζεται να μας το κάνουν άλλοι. Το κάνουμε και μόνοι μας. Αν δεν έχετε εναλλακτικό σχέδιο, τότε η μεγαλύτερη προσφορά σας είναι να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι η Βουλή, που βρίσκεται σε δυσαρμονία με το κοινωνικό αίσθημα", σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
"Είναι προτιμότερο να έχουμε ανοικτές επιχειρήσεις με χαμηλότερες αποδοχές, αντί κλειστές επιχειρήσεις με περισσότερους ανέργους", σχολίασε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
"Πρέπει να δοθεί χρόνος στους κοινωνικούς εταίρους και αυτοί, με αίσθημα ευθύνης, πρέπει από την πλευρά τους να συνεχίσουν τον διάλογο, τον οποίο εμείς ενθαρρύνουμε, για να επιλυθούν με ουσιαστικό τρόπο τα προβλήματα που υπάρχουν. Η κυβέρνηση, όσο είναι σε εξέλιξη ο διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρει θέση".
"Η φράση σας 'κόκκινή γραμμή είναι η σωτηρία του έθνους' παραπέμπει στους πιστωτές μας. Τα ίδια έλεγε και ο κ. Παπανδρέου και τώρα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει", ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας:
"Η σωτηρία της πατρίδας είναι τα ζοφερά στοιχεία της οικονομίας, που δείχνουν ότι ένας στους δύο νέους είναι άνεργος; Ότι έχουμε αύξηση 20% στις αυτοκτονίες και ότι δεν υπάρχει στοά στην Αθήνα χωρίς άστεγους; Ακόμα και ο Ιταλός πρωθυπουργός έβαλε κάποια όρια στην κ. Μέρκελ. Εσείς τι διαπραγματεύεστε;".
"Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και θα διαπραγματευτεί σκληρά με τους δανειστές μας για να πετύχει το καλύτερο", διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.
Ο Λουκάς Παπαδήμος σημείωσε ότι "για να πετύχουμε, όμως, αυτο συναρτάται και με το πώς οι ίδιοι θα αντιμετωπίσουμε, στο εσωτερικό της χώρας, τις πηγές των προβλημάτων. Όλοι επιθυμούμε τα εισοδήματα εργασίας και η απασχόληση να αυξάνονται. Είμαστε, όμως, αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ρεαλιστικά και με σύνεση για ένα καλύτερο αύριο".
"Πιστεύετε ότι το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας είναι οι αμοιβές και σκέφτεστε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να τις μειώσετε; Δεν είστε εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό για να βάλετε υπογραφή. Είστε εκλεγμένος από τους βουλευτές. Δεν ωφελούν οι εκβιασμοί και η κατατρομοκράτηση του ελληνικού λαού", αντέτεινε ο κ. Τσίπρας για να εισπράξει την απάντηση από τον πρωθυπουργό:
"Αν η χώρα δεν τα καταφέρει, οι συνέπειες θα είναι δραματικές. Καταβάλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες να τις αποφύγουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν για τα χαμηλά στρώματα. Τα περιθώρια προσαρμογών είναι πολύ περιορισμένα. Συμφωνούμε απόλυτα ότι το ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της οικονομίας και το ζητούμενο είναι πώς θα επιτευχθεί".
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στη συνέχεια ότι η Ελλάδα, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είχε συστηματικά υψηλότερους μισθούς, σε βάρος της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας και αυτές οι εξελίξεις, όπως είπε, δεν μπορούν να αγνοηθούν, ούτε από τους εργαζόμενους ούτε από τις επιχειρήσεις. "Ανεξάρτητα από το τι προτείνουν οι δανειστές μας, οφείλουμε μαζί με τους κοινωνικούς φορείς να εξετάσουμε μέτρα και πολιτικές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας", τόνισε ο Λουκάς Παπαδήμος, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό κινείται η κυβέρνηση, με σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, όπως το ν/σ για τη βελτίωσή της (ανταγωνιστικότητας).
Τέλος, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η μείωση της απασχόλησης είναι μια αναπόφευκτη βραχυπρόθεσμη αρνητική προσαρμογή, ωστόσο, όπως είπε, μακροπρόθεσμα θα δημιουργηθούν καινούργιες, υγιείς βάσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας.

www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Παπαδημο, χθες σε ακουσα για πρωτη φορα στην τηλεοραση. Και πραγματικα καταλαβα, οτι εσεις οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ εισθε που βουλιαξατε την Πατριδα μας.Σε πληροφορω, πως εαν σε ειχα μαθητη, θα ησουν ακομη στην πρωτη δημοτικου. ΑΠΑΤΗ σκετη εισθε ολοι σας. Τωρα πλεον, εγινε << τοις πασι γνωστον >>, οτι δεν πρεπει να σας στειλει καποιος, ουτε για τσιγαρα στο περιπτερο. ΟΥΤΕ τα ρεστα θα φερετε σωστα. Ωστε ετσι, << τι να πουν οι ανεργοι που δεν εχουν 13ο και 14ο μισθο >> ? Δηλαδη, κατα την δικη σου λογικη, εφ'οσον οι ανεργοι δεν πληρωνονται, ΓΙΑΤΙ να πληρωνονται και οι εργαζομενοι? Ενα πραγμα να θυμασαι ΠΡΟΔΟΤΗ - Παπαδημο, ΟΛΟΙ οι Εφιαλτες - Προδοτες της πατριδας μας ΕΙΧΑΝ ασχημο τελος.Οι ξενοι κανουν την δουλεια τους, τους δικαιολογω, ΕΣΥ και η οπισθεν εσου ΣΥΜΜΟΡΙΑ, τι κανετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή