Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα στην Αττική...Η καταστασή έχει ξεφύγει αμεση απέλαση λαθρομεταναστών τώρα!

Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα στην Αττική  Τουλάχιστον 13 σπείρες, που χτυπούσαν σπίτια, τράπεζες, βενζινάδικα και περίπτερα, εξαρθρώθηκαν από την Αστυνομία. «Πλούσια» η δράση των συλληφθέντων, που δεν δίστασαν να δολοφονήσουν τρεις ανθρώπους

«Κόκκινο» χτύπησε η εγκληματικότητα στην Αττική τον τελευταίο μήνα του 2011. Την έκρηξη της παραβατικής δράσης προσώπων και ομάδων στην περιφέρεια της πρωτεύουσας καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τον Δεκέμβριο στην Αττική. Περισσότερα από...
650 άτομα συνελήφθησαν από τους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για περιπτώσεις «βαριάς εγκληματικότητας»: Τέσσερις για ανθρωποκτονία, 476 για κλοπές και διαρρήξεις, 79 για ληστείες και 100 για παράνομη οπλοκατοχή!
Με τη σύλληψη των 650, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν τρεις δολοφονίες και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, 193 διαρρήξεις και κλοπές, καθώς και για 20 ληστείες σε σπίτια και διαμερίσματα, 79 κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και 33 διαρρήξεις σε ΙΧ, 13 ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων γενικότερα, 20 ληστείες σε βενζινάδικα, 12 για καταστήματα-κοσμηματοπωλεία και 7 σε περίπτερα.
Οι στόχοι
Τα στοιχεία απεικονίζουν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο τη θλιβερή πραγματικότητα που βιώνει η Αττική. Η ανησυχία είναι έκδηλη πλέον και ανάμεσα στους πολίτες που νιώθουν ότι απειλούνται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Παρά τις προσπάθειες των αξιωματικών της ΓΑΔΑ, στο λεκανοπέδιο εντοπίζεται η πλειονότητα των περιστατικών με εισβολές δραστών για διαρρήξεις και ληστείες.
Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα στην Αττική
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 650 συλληφθέντες ανήκαν σε τουλάχιστον 13 σπείρες, που οργανωμένα διέπρατταν ληστείες και κλοπές. Πιο συγκεκριμένα, οι 4 έκαναν ληστείες σε τράπεζες, οικίες, πρατήρια καυσίμων και περίπτερα, οι 7 λήστευαν σπίτια και κατοικίες και οι 2 έκλεβαν αυτοκίνητα.
Αυξημένη παρατηρείται η παραβατική δράση στην Αττική και σε άλλους τομείς εγκληματικότητας. Συνολικά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Δεκέμβρη 3.036 άτομα. Ενδεικτικά αναφέρεται πως 730 άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις του νόμου «περί αλλοδαπών», 83 για παραβάσεις του νόμου «περί παιγνίων», 749 για καταδιωκτικά έγγραφα.
Επίσης, εξαρθρώθηκαν 20 σπείρες, 8 από τις οποίες έκαναν παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και 3 παράνομη διακίνηση και απαγωγές μεταναστών. Τρεις επίσης επιδίδονταν σε λαθρεμπόριο τσιγάρων, μία έκλεβε καλώδια της ΔΕΗ, μία εμπορευόταν θησαυρούς της αρχαιότητας και μία τέλος που διέπραττε απάτες-υπεξαιρέσεις-νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Η εγκληματικότητα φαίνεται ότι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και το 2012. Επτά άτομα συνελήφθησαν τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου για ληστείες και διαρρήξεις κατοικιών. Πρόκειται για δύο υπηκόους Γεωργίας που συνελήφθησαν στους Αμπελόκηπους από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, και 5 ακόμη διαρρήκτες που συνελήφθησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο εγκληματικές ομάδες είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 7 διαρρήξεις στην περιοχή. Στη κατοχή τους βρέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια καθώς και σκούφοι και γάντια.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

www.ethnos.gr

1 σχόλιο: